Loading

Toate şcolile întâmpină probleme de absenteism şcolar. Tinerii continuă să chiulească de la ore şi să stea prin baruri, ori în spatele blocurilor la fumat. De la orele dimineţii şi chiar până la orele 12.00, orice  adult intră într-un bar din oraş, imposibil să nu fie şi tineri care la acea oră cu siguranţă ar trebui să fie la şcoală.

Poliţia a organizat o acţiune pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, în unităţile de învăţământ care a avut ca scop asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar.

25 de unităţi de alimentaţie publică au fost identificate şi controlate.

Cu ocazia controlului au fost identificaţi  şi 20 elevi care absentau de la orele de curs. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi cu această ocazie, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare.

Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.