272 total views

Peste 650 de oameni în căutarea unui loc de muncă, 24 angajatori şi-au cautat forţă de muncă, aproximativ 200 locuri disponibile şi 9 persoane încadrate pe loc la Bursa AJOFM

23 august a fost ziua în care AJOFM a organizat o Bursă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Bursa locurilor de muncă din industria uşoară. La Bursă au participat 24 de angajatori cu o ofertă de aproximativ 200 locuri de muncă vacante şi 650 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Mai mulţi de jumătate dintre participanţi au fost selectaţi pentru interviu sau proba de lucru. Nouă persoane au fost încadrate pe loc pentru următoarele meserii – un lăcătuş mecanic, un zugrav, doi vânzători, patru sortatori produse şi un operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor.

Potrivit reprezentanţilor AJFOM Vâlcea, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi şi persoane cu vârste peste 45 de ani beneficiază de o subvenţie între 500 şi 750 lei, în funcţie de studii. Foarte muţi vâlcenii vor să muncească în străinătate. Printre cei interesaţi de oferta Eures s-a aflat şi Daniela. Ea şi soţul ei au lucrat şapte, respectiv patru ani în Spania. Cei doi au fost nevoiţi să se întoarcă în România când angajatorul spaniol a dat faliment.
„Soţul meu ar vrea să se întoarcă în Spania, el cunoaşte foarte bine limba spaniolă pentru că a mai fost plecat timp de patru ani. Înainte a lucrat în construcţii, în agricultură, a fost chiar şi sudor, dar a fost criză, iar firma la care lucra a dat faliment. Acum mi s-a spus că trebuie să se prezinte la Agenţia de Şomaj pentru a fi luat în evidenţă şi pentru a primi un card european profesională”, spune Daniela. Deocamdată, în reţeaua Eures sunt disponibile locuri de muncă în Ungaria, Germania, Malta, Belgia, Polonia, Marea Britanie, Cehia şi Slovacia. Ungurii oferă 75 de locuri de muncă în domeniul transport internaţional – Republica Cehă, 25 locuri – şlefuitori, pilitori, muncitori manipulare mărfuri – Malta, 10 îngrijitori clădiri – Germania, 4 locuri operatori maşini mase plastice, etc. În judeţul Vâlcea, rata şomajului a crescut cu aproape un procent în doar o lună, depăşind pragul de 6 %. Astfel, Vâlcea ocupă locul trei în topul judeţelor cu cea mai mare creştere a ratei şomajului.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.