Loading

În ajun de Sf. Andrei, cercetaşii vâlceni vor sărbătorii Noaptea Lupului. Aceştia vor fi ”înarmaţi” cu cele corespunzătoare alungării spiritelor rele, a strigoilor !

Exploratorii din unităţile Cassiopeea şi Phoenix vă invită să participaţi, cu mic, cu mare, adică pe lupişori, temerari, exploratori, seniori, lideri adulţi şi…voluntari, la Ziua Lupului sau dacă vreţi la Noaptea strigoilor. Cu toţii sunteţi aşteptaţi vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, sala de la etajul II. Activităţile se vor desfăşura în sală şi pe esplanada Casei Tineretului.

Condiţii de participare

Să aduceţi cel puţin un dovleac de fiecare patrulă, pregătit astfel încât să puteţi alunga strigoii, vârcolacii şi sufletele rătăcite prin lume. Fiecare participant va avea costumaţie adecvată sau cel puţin un obiect de îmbrăcăminte potrivit pentru acest eveniment.
Bufetul evenimentului va fi făcut din contribuţiile participanţilor, nu numai ale celor care poartă numele de Andrei.
Fiecare patrulă trebuie să aibă o provizie suficientă de usturoi.
Vă aşteptăm la noaptea strigoilor!

ATENŢIUNE !!!…NOAPTEA STRIGOILOR NU ESTE NICIDECUM HALOWEENUL ROMÂNESC !

Ziua Lupului sau Noaptea Strigoilor

Apariţia celor doi sfinţi-moşi, Moş Andrei şi Moş Nicolae, începutul iernii şi punerea în mişcare a haitelor de lupi sunt semne evidente de îmbătrânire şi degradare a timpului calendaristic. Ordinea se deteriorează neîncetat, astfel că în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, De Sfântul Andrei – Spiritele morţilor ies din morminte

Sfântul Andrei este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Christos şi biserica noastră creştin-ortodoxă îl consideră “Ocrotitorul României” sau “Patronul spiritual al românilor” deoarece el a adus şi a promovat învăţăturile Mântuitorului pe meleagurile noastre.

Tradiţia spune că ziua Sfântului Andrei, sărbătorită întotdeauna la 30 noiembrie, zi în care se crede că Sfântul a fost răstignit cu capul în jos, pe o cruce sub formă de X, a înlocuit o importantă divinitate precreştină, personificarea lupului, de aceea mai este cunoscută şi sub numele de Ziua Lupului.

Noaptea Strigoilor – se ajunge la starea simbolică de haos, cea de dinaintea creaţiei. Este noaptea de spaimă, întrucât spiritele morţilor ies din morminte. Strigoii sunt foarte periculoşi pentru cei vii: iau viaţa rudelor apropiate, aduc boli, grindină şi alte suferinţe. Ei călătoresc pe pământ şi pe ape, scoţând sunete înfricoşătoare, călare pe melită, pe coada de mătură, pe butoi sau în butoi. Prin unele părţi se crede că strigoii iau coasele şi limbile de melită pe care le găsesc prin curţile oamenilor şi se duc la hotare, unde se bat cu ele. Femeile au grijă ca asemenea obiecte să nu fie lăsate afară. Se mai spune că ei dansează pe la răspântiile drumurilor, până la cântatul cocoşilor. Ei se bat cu strigoii vii, cu strigoii-oameni. A doua zi, aceştia se cunosc după zgârieturile de pe faţă.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.