190 total views

Mită electorală la Horezu? – Constantin Nițu vrea să cumpere rudarii ca să ajungă primar!?

received_1118466804890630Prin orașul Horezu, de câteva zile circulă un zvon conform căruia unul dintre candidații la Primăria orașului a pus deja deoparte o mare sumă de bani pentru a-i oferi ca mită electorală. După cum se știe în Horezu, la Romanii de Sus există o importantă comunitate de rudari care la fiecare alegeri așteaptă să primească bani și diferite avantaje pentru votul lor. Până în anul 2012 primarul orașului Horezu era pus de votul masiv dat de rudarii din Săliște, însă la ultimele alegeri această tactică nu a mai dat roade, cetățenii din centrul orașului votând masiv împotriva fostului primar Constantin Nițu exasperați de faptul că acesta dădea din fondurile primăriei ajutoare sociale în schimbul votului și pentru că în timp ce majoritatea străzilor din centru erau neasfaltate și arătau ca după bombardament, același Nițu asfalta la rudari. Chiar dacă rezultatele nu au întârziat să apară, Nițu obținând peste 80% din voturile rudarilor, restul orașului l-a taxat, votând masiv împotriva sa.

Acum, după 4 ani în care a stat ascuns în casă, Nițu încearcă din nou să ajungă primar pentru a putea să sifoneze din nou fondurile publice. Ca și data trecută, e în echipă cu Gutău, corupt dovedit. Din informațiile noastre, care au ajuns și la urechile Poliției, Nițu a primit de la Gutău 50.000 lei pentru a-i oferi rudarilor, în schimbul voturilor. Știind că e ilegal și că ar risca mulți ani de pușcărie, Nițu a pus la cale un plan prin care banii vor ajunge la rudari prin intermediul pădurarului din zonă, Gheorghe Simptea (locul 3 pe lista de consilieri locali ai PER-ului) și a unuia dintre rudari, Viorel Șerban. Acesta din urmă a avut mari beneficii în timpul mandatului lui Nițu, toate lemnele de foc pentru instituțiile publice din Horezu fiind cumpărate de Nițu de la firma lui Șerban la un preț triplu față de prețul pieței.

Ghinionul lui Nițu este că  în cursa pentru Primăria Horezu se află și distinsul domn Sărdărescu Nicolae, fost comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea. Acesta din urmă a aflat de planul candidatului de la PER și a luat deja legătura cu foștii săi colegi să intre pe fir. Din informațiile noastre, atât Nițu, cât și complicii săi, Simptea și Șerban sunt atenți monitorizați de către instituțiile abilitate și suntem curioși câte dosare penale vor fi deschise pe numele celor trei după aceste alegeri. Chiar și în aceste condiții, avem informații că Nițu nu se lasă și că își va pune planul în aplicare, fiind împins de la spate de același grup de interese ce a beneficiat de contracte oneroase în mandatul precedent al lui Nițu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.