265 total views

A trecut un an de zile de când este edilul orașului Horezu și reprezintă cu cinste și astăzi interesele cetățenilor așa cum o face din prima zi de mandat.

Nicolae Sărdărescu a făcut o radiografie în ceea ce privește activitatea administrației publice locale, incluzând componentele de specialitate care alcătuiesc atât aparatul  de lucru al primăriei cât și serviciile publice locale. Așa cum a promis este și va fi primarul tuturor hurezenilor care se bazează pe administrare eficientă și respect pentru fiecare cetățean. Nu adminte încălcarea legislației și a principiilor de drept, interesul cetățeanului fiind reperul de referință atât al activității sale cât și al instituției pe care o reprezintă.

În ediția specială editată de Primăria și Consiliul Local Horezu, edilul a făcut o trecere în revistă a celor mai importante realizări ale anului 2016, unele fiind deja finalizate, altele urmând a se finaliza. Acesta prezintă modul în care au fost cheltuiți banii publici pe care îi gestionează, dar și promisiunile făcute cetățenilor în campania premergătoare funcției pe care astăzi o deține. În același context, administratorul orașului susține că toate realizările au fost posibile cu sprijinul conumității locale, al reprezentanților mediului de afaceri, dar și cu sprijinul și implicarea echipei din cadrul Primăriei și a CL, care au înțeles datoria lor față de comunitate.

Sărdărescu îșă dorește ca orașul, pe care cu drag îl conduce, să cunoască o dezvoltare durabilă, creșterea gradului de civilizație într-un cadru optim, european, în care toți horezenii să beneficieze de un confort urban corespunzător, de bunăstare și de șanse egale la viață.

Pentru a nu face o înșiruire masivă de obiective lunare îndeplinite de executivul local, îi sfătuim pe cei care doresc să cunoască principalele realizări ale administrației să se adreseze acestora pentru a intra în posesia ziarului editat sau pentru consultarea în întregime a Raportului cu privire la starea economică, socială și de mediu a orașului Horezu – 2016 – puteți accesa următorul link – www.orasul-horezu.ro/strategie

Vă putem menționa însă câteva obiective neîndeplinite din zona urbană:

  • reducerea prețului pe metru cub a apei cu cel puțin 25%, începând cu data de 01.01.2018;
  • preluarea activității de furnizare a agentului termic, pentru cetățenii orașului și asigurarea în condiții optime a acestei activități la prețuri rezonabile (reducerea cu 30-40% a facturii la agentul termic), începând cu data de 01.11.2016;
  • amenajarea în zona limita Măldărești (stație epurare) a unui padoc cu minim 30 cuști pentru câinii comunitari, prin asigurarea unor condiții de igienă, hrană și sanitar veterinare optime.

Cauzele și motivele pentru care acestea nu au fost realizate sau nu se pot realiza depind de alți factori decizionali. De exemplu, scăderea prețului pe metru cub a apei cu aproximativ 25% are la bază un contract de concesiune încheiat între UAT Horezu și SC Apavil SA. Nu s-a reușit preluarea furnizării agentului termic datorită contractului încheiat în anul 2014 între Primăria Horezu și SC Sacomet SA care a fost întocmit de către fostul edil, Ilie Fârtat în defavoarea totală a comunității și anume, nu permite posibilitatea unei rezilieri în următoarea perioadă. Mai mult, padocul pentru câinii comunitari nu se poate realiza tot datorită societății Sacomet SA deoarece terenul stației de epurare este retrocedat către acesta, iar în acest sens se poartă negocieri din partea administrației cu mai multe ONG-uri pentru găsirea altor soluții. La sate, tot ce înseamnă infrastructură rutieră până în anul 2018 nu se poate realiza pe nici o stradă care nu are utilitățile necesare (apă, canal, electricitate) exepție făcând doar străzile care dețin aceste utilități.

În editorialul ediției, edilul își cere scuze pentru promisiunile făcute și pe care nu le-a realizat până în prezent datorită unor condiții/cauze obiective, dar susține că  vor fi onorate în perioada următoare. Nu în ultimul rând le mulțumește tuturor pentru încrederea acordată și spune că ușa de la Primărie este deschisă mereu pentru toată lumea.

În vederea proiectelor finanțate de PNDL II, Guvernul a aprobat pentru orașul Horezu următoarele investiții:

  • modernizare strada Mircea cel Bătrân, cu lărgire la patru benzi de circulație – 2,104,264.20
  • construire Creșă Pomul Vieții3,411,855.00
  • reabilitare și modernizare Grădinița nr. 1 cu program prelungit cu 10 săli de grupă – 4,138,116.00
  • reabilitare, modernizare și dotare corp B, Corp C și sala de sport din cadrul Liceului Constantin Brâncoveanu – 7,308,383.00

Important!

Sumele aprobate sunt sume maxime pentru fiecare proiect, care vin în completarea sumelor alocate de către bugetul local, iar în urma licitațiilor acestea pot fi mai mici, iar diferența va fi redistribuită spre proiecte care nu au primit finanțare în această etapă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.