2,797 total views
….și cu siguranță toate sumele alocate sunt justificate prin documente bine întocmite de către responsabilii departamentelor de specialitate și care, atenție!, nu își permit să facă greșeli, mergând la sigur pentru că sunt profesioniști. Mai ales Andreea Popescu, cea care semnează pentru aceste „suplimentări”, fiind șefa banilor. Să nu trecem cu vederea faptul că, suplimentarea de bani la cei doi constructori sunt sume alocate care au în spate topuri de hârtie pe care scrie la virgulă de ce devizele de lucrări au costuri peste valoarea inițială din contract. Pot fi actualizări de prețuri sau, de ce nu, lucrări „ascunse” descoperite pe parcursul traseului de lucru…
Direcțiile Consiliului Județean, prin Note de Fundamentare, au solicitat suplimentarea fondurilor alocate inițial la anumite obiective de investiții:
Direcția Generală Tehnică,
– solicită suplimentarea fondurilor alocate inițial la obiectivul de investiții „reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vîrtop-Hotarele-Muereasca-Găvănești-Mănăstirea Frăsinei”, cu suma de 2.875.000 lei care se va asigura din excedentul bugetului local pentru finanțarea lucrărilor și decontarea integrală a cheltuielilor la acest obiectiv de investiții.
Direcția Generală de Programe și Relații Externe,
– solicită suplimentarea sumei alocate inițial la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 703G, Jiblea-Sălătrucel-Berislăvești-Robaia, limită jud Argeș”, cu suma de 2.500.000 lei, pentru respectarea obligațiilor contractuale și efectuarea plăților pentru lucrările efectuate și cuprinse în certificatele de plată emise și aprobate (oare de cine?). Suma de 2.500.000 lei se asigură prin redistribuire de la obiectivul de investiții „fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide (SMID). Lucrările de modernizare sunt efectuate SC Civil Speed SRL, valoarea contractului este de 64.123.130 lei, iar cei 2.500.000 lei se adăugă la suma inițială.
– solicită suplimentarea sumei alocate inițial la obiectivul de investiții „modernizare DJ 678 Limita jud Olt-Drăgoești-Galicea-Budești” cu suma de 5.500.000 lei din care – 3.500.000 lei din excedent și 2.000.000 lei prin redistribuire de la obiectivul de investiții „modernizare DJ 678A Dn 64 Tătărani-Popești-Limită jud Argeș”. Valoarea totală a proiectului DJ 678 este de 151.954.848 lei din care 127.038.475 este contribuția Uniunii Europene. Așadar, CJ are la acest proiect o cofinanțare în valoare de 24.916.373 lei, iar suplimentând cu suma de 5.500.000 lei ajunge la 30.416.373 lei. Constructorul acestui tronson de drum este SC Panadria SRL în asociere cu Reimar Construct SRL, ambele societăți având mari probleme fiind în atenția DNA și nu numai.
Atât cei 2.500.000 lei pentru Civil Speed cât și cei 5.500.000 lei pentru Panadria, sumele solicitate în plus pentru DJ 703G și pentru DJ 678, cu siguranță au fost prezentate la virgulă consilierilor județeni, pentru ca aceștia să poată da un vot „pentru”. Mai mult, motivul pentru care la proiecte nu găsim atașate aceste documente justificative fiind unul pueril, gen..„nu puteam încărca sute de pagini, îngreunam site-ul”…vom vedea…
Direcția Generală Administrație Locală,
– „solicită” achiziționarea unui autoturism de transport rutier nepoluant, în valoare de 172.550 lei, pentru a înlocui un autoturism scos din funțiune în luna ianuarie. Autoturismul, propus spre achiziționare, va asigura desfășurarea în bune condiții activitatea structurilor din cadrul instituției și se va procura prin Porgramul (se vorbește despre acest program de parcă ar fi al CJ!) privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanțat din Fondul de Mediu.
Mai mult, suma solicitată – 172.550 lei (aprox. 35.000 euro) se asigură prin redistribuire de la obiectivul de investiții „Centrul de comunicații și permanență mulți funcțional – zona Obârșia Lotrului”. Așadar, Rădulescu Constantin, inițiatorul proiectului de hotărâre, nu are un proiect privind acordul de principiu în vedera demarării achiziției unui autoturism, ci merge la sigur (are majoritatea în CJ!), prezentând inclusiv o sumă la virgulă!!! Este cât se poate de evident că Rădulescu are cărțile făcute!
În loc de concluzii,
Sperăm ca mașina să nu fie achiziționată de unde bănuim, pentru că ne va părea extrem de rău pentru societatea auto care va face obiectul unei anchete, mai ales că știm că nu își dorește să fie amintită în articole de presă! Vom vedea ce fel de mașină, de unde! Vom vedea dacă negociere sau trafic de influență…