61 total views

ANAR din lac în puț? 

Spuneam odată că ANAR pe lângă faptul că a devenit „vaca de muls” pentru toate partidele arcului guvernamental, este instituția care gestionează infrastructura de gospodărire a apelor formate din totalitatea lucrărilor hidrotehnice ce sunt finanțate de la bugetul de stat și din surse externe al Uniunii Europene, Băncii Mondiale ori altor organisme financiar bancare, și care a ajuns pe mâna unor neaveniți cu mari interese economice de partid și personale.

Astăzi venim cu o completare la descrierarea ANAR care poate fi considerată instituția ce creează hotarul dintre două lumi, „lumea asta” și „lumea cealaltă”, dar fiind matca tuturor Apelor, mai nou, colectează toate „gunoaiele” de pe pământ.

Așadar, a plecat Sandu și a venit Olaru din vechea gardă a pedeliștilor și asta nu poate decât să ne confirme exact ceea ce menționam într-un articol recent, că pedeliștii se reactivează la PSD. Și uite așa, se pare că se schimbă garda în rândurile pesediștilor, pentru că odată reactivați aceștia vor și posturi călduțe pe toate fronturile. Și le vor obține! Vâlcea este cel mai bun exemplu de luat în calcul dacă ne uităm la ABA Olt condusă de un pedelist, dar care mai adăpostește în interior și alți galbeni vopsiți.

Olaru, fost director (2009) Direcția Apelor Siret (DAS) și fost director general (2010) ANAR, acum că a revenit în fruntea Apelor Române, cu siguranță le-a reamintit celor din subordine că plecând de la ideea că Apele Române reprezintă o mare familie, el activează pentru a crea premisele pentru ca fiecare să se poată etala și să dea ce are mai bun. Pedelist-ul Olaru, din Bacau, și Ciobanu de la Argeș, susținuți de directorul ABA Siret, Emil Vamanu, vor să detroneze tot ce-i ”putred” și evident să-și aducă acoliții lor. Până la urmă, nu așa face fiecare? Nu cu asta se ocupă instituțiile statului care sunt conduse cu mână de fier de politicieni corupți și habarniști, în care nimeni nu muncește, ci doar gândește cum să-și umple conturile pentru că posturile nu sunt pe vecie?

Trioul Olaru-Ciobanu-Vamanu nu ”halește” trioul Prală-Băviță-Amza, sau cel puțin așa am înțeles, și se pare că vom vedea în perioada imediat următoare mutări masive care se vor duce direct pe ”Apa Sâmbetei” un râu care se transforma în flăcări și se varsă în iad. Mandatele Prală și Amza sunt pe final, deși nu e nevoie să stea pănă le termină, ci pot pleca oricând să înnoate…pe uscat, nu în alte Ape!

Cu toate astea, directorul Prală caută prin  „statul paralel” să-și închege alianța ”cu mine sau afară” și în acest sens a dat o ”circulară”, dar pentru că angajații ”s-au plâns” că nu i-au înțeles scrisul, rând pe rând s-au încolonat la ușă și separat au intrat pentru a li se traduce textul indescifrabil. Astfel că traducerea suna așa: un individ/birou are obligația de a da raportul pe tot parcursul zilei de muncă, despre ce face colegul de birou.

Deși baza alianței îi aparține conducătorului Prală Ștefan din umbră este coordonată de Întâiul Băviță, cel care amenință că dacă nu respectă statutul dă în vileag diploma de economist, falsă, pe care acesta ar avea-o. Cu alte cuvinte, războiul din ABA continuă între cei doi. Primul își aduce ”galbenii” din afară, iar al doilea își mută pionii existenți, dar pe alte posturi, în subordinea lui. Inspecția Apelor se vrea una care să continue „prosperitatea” personală, iar cei care sunt aduși de noul conducător se vor a fi importanți supervizori ai Inspecției Întâiului B.D. veșnic în acțiune și la mare și la munte 🙂

Lupta mecanicilor pentru fotoliul administrației vâlcene este una de notorietate la ANAR și întreținută de „mărul lui Adam” care este destul de proeminent. Vom urmări inevitabil activitatea desfășurată la ABA Olt și sub patronatul nou al ANAR. De asemenea, vom vedea și ce măsuri va lua Olaru pentru ca în Apele Române, dar la nivl de ABA-uri, să se mai și muncească, nu doar să se frece menta.

Să sperăm că, Olaru temporaru’ nu a fost adus doar să rezolve factura penală Apasco. Mai mult, poate acum bate recordul, astfel ca în cariera lui să nu se mai numere doar funcții de sacrificiu. Îi dorim un directorat lung și plin de realizări fructuoase la ABA Olt 🙂

Dacă am uitat să menționăm anumite informații, cu siguranță are cine să ne aducă la cunoștință!

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.