475 total views

.…fiind vinovatul de serviciu, asta în condițiile în care este parlamentar al României și ar trebui să fie un exemplu pentru comunitate, respectând legea și în nici un caz să abuzeze de aceasta. Matei, adjunctul șef „complice” prin tăcerea absolută sau prin neputință..

„La Râmnicu Vâlcea, șoferul primarului Mircia Gutău, deputatul PSD Neață, este păzit de poliție cand parchează în mijlocul străzii! S-a întâmplat și în noaptea dintre ani în timp ce dl. primar ținea discursul în piața publică…Aloooo… domnule ministru Vela?!”, scrie deputatul Buican Cristian pe contul personal de facebook.

Pentru această postare și-a luat Gutău înjurături chiar în primele ore ale Anului Nou. Nu am înțeles de ce Buican trebuia să „urle” la Vela prin acest suport de comunicare, când putea simplu să-i transmită oficial o sesizare cu privire la acțiunea lucrătorilor din poliția vâlceană și poate că până la această oră erau luate măsurile care se impuneau. În fine…lucrurile pe jumătate făcute sunt pe jumătate acoperite…

Totul a început în seara de Revelion, în Centrul Civic, când, în timp ce Gutău Mircia se adresa vâlcenilor și le enumera realizările din 2019, deputatul Eugen Neață, fost polițist, „frate de sânge” al edilului, s-a gândit el, din dorința de a-l ajuta să ajungă mai repede la petrecerea dintre ani, să-și parcheze mașina fix pe mijlocul străzii de circulație (vezi foto), în spatele scenei, așteptându-l, pe avarii, cu protecția asigurată de lucrători din poliție. Echipajul de poliție avea semnalele luminoase în funcțiune, iar Neață a fost „parcat” mai mult de 30 de minute, spun sursele, timp în care poliția i-a asigurat protecția necesară.

Imaginile au devenit viral pe net și așa Gutău strânge din primele ore ale Noului An 2020 înjurături extrem de neplăcute. Vina lui Gutău este că nu știe să-și învețe supușii cum să acționeze fără a-i face rău, iar vina supușilor este că sunt disperați să fie în grațiile împăratului Gutău și acționează fără cap, făcându-i, ca de fiecare dată, foarte mult rău.

În urma acestui „deranj” am dorit să aflăm punctul de vedere al conducerii Poliției Râmnicu Vâlcea, făcând în acest sens o sesizare șefului Christian Neghină care, extrem de repede a luat atitudine și a dispus măsuri, iar în scurt timp va remite publicației un răspuns scris.

Surse sigure din poliție spun că la comanda IPJ Vâlcea se știa despre „promovarea” în spațiul public a „incidentului” însă nimeni nu luase nici o măsură de rezolvare a situației, până la sesizarea noastră. Așadar, iată cel mai bun motiv pentru care Matei Ion, adjunct IPJ Vâlcea, riscă să fie și el demis de Vela dintr-un deget. A știut, nu a luat măsuri, nu a remis nici un comunicat de presă pentru a „stinge” scandalul, neînțelegând că prin această atitudine îl amplifică.

Adjunctul Matei este un alt supus al edilului, care cu știință a lăsat ca în spațiul public să curgă înjurăturile, în loc să remită un comunicat și să lămurească cele sesizate. Așteptăm cu interes răspunsul de la Poliția Râmnicu Vâlcea, răspuns din care vom afla cu siguranță dacă cineva a fost sancționat sau nu. Un singur lucru este clar: deputatul Neață Eugen a condus mașina, deci el trebuie primul sancționat și apoi lucrătorii din poliției carer i-au ținut „spatele”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.