223 total views

Zilele trecute i-am solicitat unui deputat vâlcean un punct de vedere cu privire la protestele din ţară şi OUG nr.13. Am fost „trimişi la plimbare” deoarece ilustrul personaj care ne reprezintă judeţul era prins într-o discuţie şi nu avea timpul necesar pentru a răspunde la întrebările noastre. Deputatul nu a uitat totuşi să ne menţioneze că va posta pe pagina personală de Facebook răspunsul la solicitarea noastră.

Şi uite aşa, a apărut punctul de vedere al deputatului vâlcean care a fost preluat de unii colegi şi transformat în comunicat de presă. Respectivul punct de vedere nu are nimic de-a face cu întrebările noastre şi ne place să credem că fie a fost întocmit de un novice într-ale “comunicatelor de presă” şi nu a fost corectat, fie deputatul vâlcean nu se aşteaptă ca printre cititorii paginii sale de Facebook să existe şi persoane care să înţeleagă limba română. Dar culmea, ne-am găsit tocmai noi şi am făcut o analiză pe text.

Eugen Neaţă, deputat PSD – căci despre el este vorba – în legislatura abia începută, care a urmărit cu “vădit interes” protestele ce se desfăşoară în aceste zile în întreaga ţară, este convins că “cei care ies în stradă sunt reprezentanţi ai unor partide politice” şi spune ale caror partide, pentru a nu avea dubii noi ăştia mai neştiutori, şi “ai unor instituţii cărora le este interzis prin lege să participe sau să instige oamenii la aceste lucruri”.

Neaţă inventează texte de lege şi le dă probabil şi număr

Domnia sa, care nu a catadicsit să-şi părăsească locuinţa pentru “a lua pulsul” pieţii, nu are de unde să ştie ce fel de cetăţeni sunt cei care participă la proteste sau că au fost şi copii. Oare şi ei sunt inregimentaţi politic, domnule deputat? Există instituţie sau reprezentanţi ai vreunei instituţii din ţara asta cărora legea le permite să instige cetăţenii la proteste? Daţi-ne textul de Lege!

Ce nu ştie Neaţă!

Deputatul vâlcean afirmă sus şi tare că “România începe să aibă un parcurs economic în creştere, o democraţie stabilă şi un sistem legislativ bun”, cuvinte contrazise nu numai de anumite statistici socio-economice, în care România apare, de ex la capitolul Sănătate, ocupând locul 32 din cele 35 de ţări, şi mai ales de voci ale reprezentanţilor unor puternice ţări europene.

Îi recomandăm să citească!

„Deşi rămâne în continuare clasificat drept unul dintre statele cu cea mai slabă evoluţie în privinţa anumitor parametri pentru corupţie, în mod special în privinţa mitei, România a devenit în ultimii ani un model al luptei anti-corupţie în Europa”, a comunicat The Financial Times, în cadrul unui articol.

AFP aminteşte că miercuri 1 februarie 2017, Comisia Europeană a declarat că urmăreşte cu ”mare îngrijorare” evoluţiile din România şi a avertizat cu privire la orice ”regres” în materie de luptă anticorupţie.

Associated Press, preluată de New York Times și Washington Post, titrează: “Guvernul României decriminalizează abuzul în serviciu”. Ordonanța “dă o lovitură efortului de mai mulți ani de a combate corupția”.

Neaţă copy-paste

Deci, deputatul vâlcean prezintă nu numai un real dezinteres faţă de ceea ce se întâmplă în stradă, dar se pare că habar nu are de poziţiile luate de anumite conduceri ale ţărilor europene care au apărut în toată presa internaţională. Şi pentru a scăpa cu faţa-curată sau pentru “o mai mare acurateţe a celor spuse” a prezentat pe pagina oficială de facebook mesajul ministrului Justiţiei, Florin Iordache care, de altfel, apăruse deja în mass-media şi în care se prezintă poziţia oficială a respectivului ministru şi în acelaşi timp a partidului pe care-l reprezintă.
Deci, copy –paste, nicidecum o declaraţie oficială la cele solicitate.
Până la urmă, care este marele comunicat de presă al celui mai inverşunat apărator al democraţiei socialiste? Că este de acord cu toate legile, ordonanţele şi propunerile Guvernului? Nimic nou! Era logic! Doar datorită PSD-ului ocupă confortabilul fotoliu de parlamentar.

Declaraţie deputat Eugen Neaţă

“Nu pot vorbi acum. Sunt undeva la cineva şi nu pot…mâine o să vă …o să fac un punct de vedere şi o să îl pun la mine pe Facebook. Este bine aşa? O să-l fac deseară şi îl pun acolo…nu am cum acum, nu pot acum, sunt la cineva în birou, chiar nu pot acum, nu am cum.…
TDV – Sunteţi de acord cu această Ordonanţă?
O să vă dau punctul de vedere pe…da, bineînţeles că sunt de acord cu tot ceea ce întra-devăr ţine de Guvern. Toate sunt luate pentru români, pentru o societate mai bună…dacă doriţi aşa… dar o să vă pun punctul de vedere pe Facebook!!!”

Pe aceeasi tema mai puteti citi

Neață cel cu mintea creață minte alegătorii cu povești de adormit copiii: “impozite 0”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.