75 total views

Romprest a transportat numai 20% din deșeurile colectate!!! Restul sunt lăsate la dospit fie în mașinile nedescărcate care așteaptă la poartă, fie în  containere sau cel mai rău și ILEGAL, direct pe jos în  aer liber! Stația arată dezastru, sunt deșeuri peste tot, iar gunoiul băltește într-o zeamă urât mirositoare.

La Stația  de compost Râureni, cei 100 mp închiriați  au devenit și depozit de containere pentru Romprest, care nu sunt pentru deșeurile  municipale. Sunt pentru deșeuri  din construcții  sau voluminoase.

Așa  veghează primarul la bunurile orașului? Așa  se asigură dumnealui că  Romprest folosește  numai 100 mp pe care municipalitatea i-a închiriat?

Prima mașină  care se vede pe filmare este una care transportă  deșeuri din construcții  sau voluminoase. Deci, nu are ce căuta  acolo. De fapt, ea lucrează cu acele containere care sunt depozitate în lateral. Containerele acelea sunt doar depozitate în stația de compost, nu au treabă cu deșeurile de acolo. Da, Romprest efectuează operațiuni cu biodegradabile așa cum trebuie în acea stație, iar utilajul care se vede în imaginile alăturate articolului este un tocător  în care se bagă  crengile și  le macină, e ceea ce trebuie să se întâmple  acolo.

r1

Ditamai societatea de salubrizare nu are capacitate de transport

În același timp, se vede clar că au grămadă de deșeuri jos, pe platformă, lăsate așa, ceea ce contravine grav autorizației. În acest sens, există și o comunicare oficială de la ANPM București  în care se menționează negru pe alb cum trebuie să  se lucreze acolo, iar constatarea o face și Garda de Mediu: “încărcarea se realizează în flux continuu fără timpi de staționare a deșeurilor”. Staționarea utilajului s-a făcut  pentru că angajații Romprest au sesizat că  sunt filmați și s-au gândit că ar fi bine să blocheze vizual spațiul prin care se vede gunoiul ce zace efectiv pe jos.

r2

Am putea deduce că  deșeurile zac pe jos, pe platformă, pentru că nu mai au unde să  le pună, nu mai au containere suficiente, nu au capacitate de transport suficientă în  care să  fie încărcate.
Un eventual nou control al Gărzii de Mediu care ar găsi gunoiul lăsat pe jos, ar avea ca efect închiderea activităţii Romprest la Râureni, aşa cum s-a întâmplat în  martie a.c.!

img-20161118-wa0009

img-20161118-wa0010

r3r4

img-20161118-wa0008

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.