106 total views

Consilierul judeţean Dumitru Tărăşenie a dezvăluit motivul demisiei senatorului liberal, Dan Niţu, din funcţia de responsabil pe Colegiul Bălceşti.

Nitu-Paste-2015-2

Liberalul a declarat că Niţu nu ar fi avut probleme în PNL dacă nu s-ar fi lăudat în presa locală că vrea să-i ia locul în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean deputatului Cristian Buican, co-preşedintele PNL Vâlcea. În încercarea de a salva onoarea partidului, Tărăşenie a recunoscut că Buican s-a răzbunat pe Niţu prin sabotarea poziţiei acestuia în cadrul partidului.O declaraţie care confirmă luptele intestine pentru putere şi funcţii din cadrul organizaţiei judeţene.

Senatorul Niţu sabotat de PNL la cererea lui Buican

,,Niţu nu trebuia să se laude că vrea să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean. Buican a fost desemnat pentru această candidatură în urmă cu trei ani, înainte de semnarea fuziunii cu PDL. Orientarea era făcută pentru el de atunci, iar Niţu ştia acest lucru. Eu nu-l critic, nu am treabă, consider chiar că nu trebuia să-şi dea demisia doar pentru că partidul a votat altfel. Îmi pare sincer rău că a renunţat pentru că el a obţinut rezultate foarte bune pe zona Bălceşti”, a precizat Tărăşenie.

Senatorul Dan Niţu, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai PNL Vâlcea, a renunţat la funcţia respectivă după ce co-preşedntele Cristian Buican i-a băgat pe ,,gât”, după câştigarea alegerilor, favoriţii din dotare, nişte ,,băieţi” care-l sabotează la ordinul liderului. Senatorul a declarat pentru un săptămânal local că se implica în continuare în rezolvarea problemelor din zonele neocupate de camarila lui Buican.

„În primul rând, vreau să fac precizarea că responsabilul de colegiu este o funcţie internă în PNL, pentru că judeţul era structurat pe colegii. În foarte multe judeţe din ţară nu mai este această structură, deci responsabilii sunt pe câteva localităţi. În al doilea rând, în Vâlcea au fost foarte multe mişcări, inclusiv pe Colegiul Bălceşti şi consider că nu sunt compatibil cu o parte din «băieţii» care au fost impuşi de către domnul preşedinte Buican drept responsabili de localităţi în Colegiul Bălceşti. Nefiind compatibili, am considerat că e mai potrivit să renunţ eu şi să rămână ei responsabili de Colegiul Bălceşti. Rămân responsabil pe oraşul Bălceşti, comuna Măciuca şi, dacă partidul îmi mai dă încă două-trei localităţi, nu este nici o problemă. Nu pot să fac echipă cu nişte băieţi care nu au un comportament care să fie agreat de mine. Am considerat că este mai corect să renunţ eu, să merg mai mult în Colegiul Nord-Horezu, acolo unde am fost votat. Mi s-a reproşat, pe bună dreptate, că nu am fost mai des acolo unde am fost ales, însă fiind responsabil de Colegiul Bălceşti trebuia să dezvolt această zonă. Mi-am făcut treaba destul de bine. La Locale am obţinut 11 primari, la Europarlamentare am înregistrat 30%, Colegiul Bălceşti având cel mai bun rezultat din judeţul Vâlcea, iar la Prezidenţiale am obţinut peste 45%. Este evident că am avut rezultate bune. Las Colegiul Bălceşti într-o poziţie foarte bună şi sper ca, în perioada următoare, colegii mei să-şi facă treaba foarte bine. Nu am nimic personal cu ei, numai că, spuneam eu, în PNL sunt foarte mulţi colegi agreabili, dar şi unii pe care nu-i agreez şi cu care eu ar trebui să fac echipă. Pot să fac echipă în altă zonă, să-mi fac treaba foarte bine… Decizia privind zona, probabil, o va lua biroul sau copreşedinţii PNL. Eu, cu siguranţă, îmi voi face treaba în Colegiul Drăgăşani, Horezu, inclusiv în municipiu. Voi continua să-mi fac treaba, să dezvolt alte colegii, pentru că rezultatele au fost mult mai slabe în Drăgăşani, Horezu şi voi încerca să pun umărul ca aceste colegii să crească, să obţină rezultate mult mai bune”, a declarat senatorul liberal Dan Niţu

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.