2,702 total views

Jurnalistul, Adrian Pană a devoalat în articolul de presă cu titlul „cumetria „ciumată” pe banii vâlcenilor. În plus, Monica Gutău s-a transferat la Consiliul Județean!”, transferul Monicăi Gutău de la ANAP la Consiliul Județean, publicat în 2 octombrie 2019, dar actualizează informația cu date noi, miercuri 18 martie 2020. Aici, jurnalistul prezintă, pe pagina personală de fb, șansa norei edilului Mircia Gutău de a se înrădăcina în sistem prin concurs, punând accent tot pe cumetria „ciumată” care pe banii vâlcenilor continuă sfidător, să existe.

În contextul datelor noi, în data de 19 martie, Mircia Gutău iese public și răspunde atacurilor lansate în mediul online la adresa rezultatelor concursului pentru ocuparea unui post de șef serviciu în cadrul CJV și redăm un scurt fragment:

„Monica Gutău, cea care a candidat pentru ocuparea acestui post – fiind de altfel singura care s-a înscris la procesul de selecţie (N.R oare de ce singura?) – are un CV remarcabil, cu specializări şi certificări dintre cele mai înalte, cu o experienţă de 12 ani în domeniul de activitate...faptul că este, în acelaşi timp, nora mea, înseamnă că i se anulează orice drept de a ocupa o poziţie pe măsura calificărilor obţinute? Întâmplarea că poartă numele de Gutău înseamnă că nu are voie să performeze în domeniul pentru care care s-a pregătit ani la rând, cu eforturi şi perseverenţă? Şi cum poate cineva să îşi aroge dreptul de a dicta – doar pe baza numelui de familie – cine are şi cine nu are voie să ocupe un post, în indiferent ce structură?… aruncarea cu noroi în membrii familiei mele şi atacurile dezlănţuite la persoană îmi arată că unii dintre contracandidaţi încă nu şi-au atins nivelul maxim de abjecţie!”

Dacă îndrăznești să scrii de familia Gutău, e atac dezlănțuit la persoană, nu adevăr!

Șeful administrației publice locale, în perioada respectivă, era acuzat, prin mai multe articole, de același jurnalist, de prejudiciu adus bugetului local, de atitudine scandaloasă, că a mințit penal și i-a pus în pericol pe vâlceni în plină criză pandemică, că prin minciună ar fi putut produce un prejudiciu cert unei societăți private, dar și bugetului local. Însă, edilul nu a remis niciun cuvânt către publicația jurnalistului, să dezmintă, să se apere, să facă orice să demonstreze că jurnalistul nu are dreptate și el nu poate fi acuzat de toate acestea. În schimb, edilul a preferat să ia partea nurorii sale, care, așa cum tot el spune, a fost subiect de discuție pentru contracandidații care încă nu și-au atins nivelul maxim de abjecție, aruncând cu noroi în membrii familiei sale, prin atacuri dezlănțuite la persoană.

Pentru Mircia Gutău nu a fost important să dezmintă cele enunțate de jurnalist, nu asta a considerat dumnealui că trebuie să explice opiniei publice, ci doar să-i ia apărarea nurorii sale. Cu siguranță opinia publică aștepta dovezi, aștepta ca primarul să iasă public cu documente și să infirme rând cu rând. A preferat să tacă, iar tăcerea este și ea un răspuns, dar de obicei unul care te încriminează.

2019 – ANAP BucureștiCAS VâlceaConsiliul Județean Vâlceaaccesați culorile pentru vizualizare documente

„De la inspector fiscal la expert superior. Potrivit publicaţiei „Vâlcea Info”, privind parcursul profesional al Monicăi Gutău, în 2008, aceasta s-a angajat ca inspector fiscal în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice, în sectorul 5 din Bucureşti, pentru ca trei ani mai târziu să ajungă la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), la Direcţia Verificare Derulare Procedură de Atribuire, Ministerul Finanţelor Publice, Unitatea pentru Coordonarea şi Verificare a Achiziţiilor Publice. Pe net, potrivit declaraţiilor de avere, apare în august 2017 şi în mai 2019 ca fiind expert principal, apoi superior, în cadrul Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice, iar în iunie 2019 o regăsim ca expert superior în cadrul Casei Judeţene de Sănătate Vâlcea, de unde, cel mai probabil a ajuns prin transfer la Consiliul Judeţean. Este căsătorită din 2013 cu fiul actualului primar din Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău”, titrează Daciana Mitrache, pentru adevărul.ro

Declarațiile de avere ale Monicăi Gutău – FALSE

Cei doi colegi nu au răsfoit atent declarațiile de avere, publicate pe site-urile instituțiilor mai sus aminte, unde nora edilului și-a dobândit experiența. Surprinzător, Monica Gutău nu deține terenuri, clădiri, deci nu are casă, apartament, nu are mașină, bijuterii, datorii, active financiare, nu a împrumutat pe nimeni și nici cadouri gratuite nu a primit. Totuși, cel mai important este că Monica Gutău, în aceste documente publice, nu are nici soț, adică nu este măritată cu Vlad Gutău.

Monica Gutău doar în declarațiile de avere nu este măritată cu Vlad Gutău, în realitate este, potrivit declarației socrului pentru TdV, și își fac împreună și o vilă cu piscină, chiar în municipiul Râmnicu Vâlcea, la care lucrează de zor constructori consacrați.

Astăzi ne oprim doar la declarațiile Monicăi Gutău care, așa cum susține Mircia Gutău, doamna „are un CV remarcabil, cu specializări şi certificări dintre cele mai înalte, cu o experienţă de 12 ani în domeniul de activitate, dar „nu știe” să-și completeze declarațiile de avere. Curios nu?

Toate D.A. se completează de către titular inclusiv cu veniturile soțului/soției și nu numai. Capitolul venituri are mai multe subcapitole, dar la Monica Gutău este linie peste tot, pe ultimele dintre ele, cum ar fi cea de la CAS Vâlcea și cea de la Consiliul Județean Vâlcea. Sigurul lucru menționat este venitul obținut din indemnizația de creștere a copiilor și alocația acestora. În rest, ZERO! Sigur vă intrebați, de ce? Și noi ne întrebăm, de ce!? Vlad Gutău a fost acționar în mai multe firme și încă mai este, în unele dintre ele. În mod normal trebuia să-l găsim la rubrica „venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie”.

Dacă ne luăm după falsul grosolan din declarații, Monica Gutău și Vlad Gutău, sunt vai steaua lor, săraci lipiți pământului și probabil întreținuți de Mircia Gutău – primar, Mariana Gutău – notar public sau poate chiar de Gutău Cristina Ioana – notar public, asociat cu 50% în SC Continente SRL și managerul întregii societăți de pe Morilor 32, unde există un Club care prosperă, un restaurant care prosperă, o sală de evenimente care încasează bani de la Primăria unde tăticu e primar și lista poate continua. Afacerile familiei sunt mult extinse, nu se opresc aici.

Pentru că toate astea nu sunt suficiente, Vlad Gutău, „sărac lipit”, probabil cu bani de la cei enumerați mai sus, își face casă împreună cu soția, Monica Gutău, dar și, atenție!, bloc fix lângă clubul lui tăticu. Și uite așa zona Morilor devine, dacă nu cumva este de ceva timp, zona Gutău. Că doar nu degeaba spune tot orașul că blocul de lângă club este tot al lui Gutău, construit de Siliminel Diaconescu, cel care acum betonează spațiile private din jurul blocurilor, cu bani publici, dar la ordinul primarului, odată fiind mare constructor imobiliar.

Monica Gutău, poate fi acuzată de fals intelectual – art 321 Cod Penal – „falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunsătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, alin (2) Tentativa se pedepsește”.

Mai mult, dpndv, cine i-a încărcat documentele pe site-urile instuțiilor respective, a lăsat-o să-și „rupă” gâtul. Vorbim de Monica Gutău, angajare cu cântec la Vâlcea, este vizibil, nume sonor, orice s-ar fi uitat de curios să vadă ce deține doamna. Când încarci un astfel de document te uiți să vezi dacă are semnătură, dată de intrare, etc și te ocupi de blurarea datelor cu caracter personal. De exemplu, declarația de avere încărcată pe site-ul CAS Vâlcea, nu are număr de înregistrare și are data completării 27.06.2019, în timp ce declarația de interes are data completării 27.09.2019, de unde reiese ce bine sunt verificate de personalul responsabil cu încărcarea lor.

Vlad Gutău are venituri, este administrator și asociat în anumite firme pe care le vom prezenta în alt articol din această săptămână.

Vlad Gutău are venituri enorme, conduce mașini scumpe, probabil și soția, și în timp ce-și face vila lângă Schitul Troianu, își ridică și bloc pe Morilor. De ce mai vrea tata Mircică încă un mandat? Nu cumva să-i termine și băiatului casa și blocul, cu aceiași constructori care lucrează la Primărie, exact cum în acest mandat a fost rândul doamnei viceprimar Preda Maria Carmen?

Poate acum veți înțelege de ce ne jignește primarul Mircia Gutău, născut în 27 aprilie 1957. La mulți ani, Mircia Gutău!

Detalii în alte articole, în curând!


Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.