869 total views

….toate oferite sub forma unui eveniment mascat, chiar în casa primarului, acolo de unde el a putut controla toți mesenii, asigurandu-se că nici un alt nepoftit nu-i strică pomana împărțită în complicitate cu „greii” județului.

Mese bogate înainte de începerea campaniei electorale. Este legal sau nu?

Suntem la două luni, poate ceva puțin mai mult, distanță de începerea campaniei electorale, iar primarii în funcție speră să conducă sondajele în cautarea unui al doilea mandat, iar pentru asta acum sunt implicați mai mult în oferirea de mită electorală decât de bunul mers al administrației pe care o conduc.

Trăim în România, unde mulți alegători și-au „vândut” voturile ani la rând pe bani, mici și bere, concerte gratis sau obiecte promoționale gen – pixuri, brichete, umbrele, găleți, agende ori alte produse încântătoare. Datorită acestui fapt au devinit sclavii politicienilor. Dacă obiectele promoționale au dispărut, nu putem spune același lucru despre micii și berea care, deși în campania electorală nici ele nu mai există, în campania preelectorală abundă.

La Gușoeni, la țară, cetățenii încă mai sunt prostiți cu un mic și o bere, de un primar pesedist care doar atât poate să facă pentru a-și înrobi populația localității, față de care vrea să arate stabilitate economică și politică, dorind atracția covârșitoare, până trece de noul scrutin electoral.

Acțiunea „mici, bere și sarmale”, la care a recurs primarul Concioiu Nicolae, căci despre el e vorba, duminică 1 Martie, s-a făcut în complicitate cu parlamentarii județului – Ștefan Ovidiu Popa, Daniela Oteșanu și Vasile Cocoș, fostul prefect Florian Marin, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul orașului Drăgășani, Nedelcu Cristian și primarul comunei Mădulari, Gheorghe Florescu și alți membri de „marcă” ai „pesedeului”.

Masa bogată oferită de primar, în propria-i casă și curte și la care politicienii s-au așezat „alături” de cetățenii localității care, doar în baza „bonului” ce purta ștampila „Club Sportiv Gușoeni” și distribuit de primar cu câteva zile înainte, au luat parte la ospăț, a fost însoțită de o formație de muzică populară care din când în când îi mai ridica de la masă pentru o horă. Berea, vinul și cu țuica au făcut ca evenimentul să fie aplaudat de cei prezenți, în mare parte oameni datori primarului.

După discursul rostit de „marele” președinte Rădulescu, și care nu a fost înțeles decât de ei, spuma pesedistă, primarul și încă câțiva, mesenii au plecat acasă, dar nu înainte de a primi și pachețelul. Se pare că doar atât pot să facă unii primari în funcție, demonstrând cât de slabi sunt, arătându-ne încă o dată că doar așa pot să-și câștige voturile, mituind electoratul cu mâncare și băutură. Jenant!Închisoare de până la trei ani pentru coruperea alegătorilor

“Oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în articolul 386 din Codul Penal, dar nu se aplică decât în campania electorală nu și cea preelectorală unde mita e permisă.

Oamenii politici profită de lacunele legilor pentru că legislaţia nu prevede interdicţii – nu avem de-a face cu o campanie electorală, ci una preelectorală, iar legislaţia electorală este construită de oamenii politici, care voit o lasă să rătăcească…fără precizie.

Nu ştim cât va conta la vot, friptura servită, dar are relevanţă pentru notorietate. O campanie înaintea campaniei este un lucru imoral politic, nu și ilegal. Cei cu bani fură startul, iar cei fără bani nu au nicio putere de promovare. Din acest punct de vedere, BEC și/sau BEJ ar fi putut să ia o decizie de sancţionare a acestui tip de „publicitate” preeectorală, dar nu are cadrul legal.

Pe banii statului fac deplasări în județ, dar nu le promovează

Constantin Rădulescu, președinte CJV, nu a promovat, pe contu-i personal de facebook, decât o singură poză și absolut nici un cuvânt despre evenimentul de „marcă” la care a fost prezent și cu care observăm că nu s-a mândrit.

Daniela Oteșanu, Vasile Cocoș, Ștefan Ovidiu Popa deputați – nici o informație pe conturile personale de facebook, despre mita electorală oferită de Concioiu.

Florian Marin, fost prefect, nici un rând, nici o poză, pe contul personal de facebook.

Au fost prezenți, au mâncat, au băut, au ținut discursuri, au „discutat” cu cetățenii, nu au remis nici un comunicat de presă despre activitatea din județ, dar au cheltuit banii statului cu deplasarea pentru că…campanie electorală.

Acțiunea „mici, bere și sarmale” a fost, până la urmă, un fiasco total. Cetățenii au fost așteptați în număr mare (600 „bonuri„ împărțite), dar prezenți au fost câțiva, semn că nici oamenii de la țară nu mai pot fi prostiți. Rădulescu și ai lui au vorbit aproape nimănui!

Concluzia?

„Greii” județului se duc la pomenile electorale oferite de primari și ne demonstrează că prezența lor este falsă, nu le vorbesc oamenilor cu cinste, atât timp cât le este rușine să-i promoveze pe edilii la mesele cărora se așează! Are cineva o poză cu „greii” județului în mijlocul mulțimii de la Gușoeni? Până și o poză cu aceștia le-a fost rușine să facă…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.