4,695 total views

…a-și continua proiectele pe care le dezvoltă în județe precum Sibiu, București sau altele, atunci când au decis să-și părăsească orașul și județul natal.

„Luni seara, la Restaurantul Pasaj din Sibiu, Asociația „Mișcăm Vâlcea” a organizat, împreună cu partenerii de la Fundația Comunitară Vâlcea prima întâlnire a “Diasporei Vâlcene” din 2020. Ca și anul trecut, ne-am bucurat de o primire foarte călduroasă, având alături atât vâlceni din Sibiu, cât și sibieni interesați să se implice în identificarea de proiecte de impact atât pentru comunitatea vâlcenilor sibieni cât și pentru comunitatea de acasă.

Antreprenori, cercetători, educatori, studenți, reprezentanți ai societății civile și ai presei, cu toții am împărtășit idei despre motivele pentru care anual tot mai mulți vâlceni aleg să se stabilească la Sibiu, dar și despre lecțiile pe care le putem învăța din experiența Sibiului pentru ca Vâlcea să reușească să atragă înapoi tinerii care pentru educație, pentru oportunități de carieră sau pentru o calitate mai bună a vieții aleg să părăsească orașul și județul natal.

Participanții la discuție și-au manifestat interesul pentru proiectele deja în derulare, cum sunt cursurile de dezbateri și TEDxRâmnicuVâlcea care urmează să aibă loc pe 21 martie 2020, organizate de Mișcăm Vâlcea, cât și pentru Cercul Donatorilor din martie și maratonul Vâlcea Forest Run din octombrie 2020, organizate de Fundația Comunitară Vâlcea. Însă cel mai important, de la proiecte de promovare a sportului, mentorat sau stimulare a antreprenoriatului inovativ local, fiecare dintre participanți a contribuit cu idei proprii pentru proiecte ale societății civile în care s-ar implica și pe care ar fi interesați să le susțină.

A fost un restart foarte bun pentru un proiect drag pe care Mișcăm Vâlcea l-a inițiat în urmă cu mai bine de un an, prin care încercăm să întărim legăturile vâlcenilor cu comunitatea de unde au plecat și împreună cu ei să identificăm inițiativele în care ar vrea să se implice și care ar transforma Vâlcea într-un spațiu în care tot mai mulți dintre noi să alegem să ne întoarcem și să construim.

Mulțumim tuturor participanților pentru ideile împărtășite și pentru încrederea pe care ne-o dau și mulțumim Andrei Luminea și echipei de la Restaurantul Pasaj pentru generozitate și găzduire! Următoarea întâlnire a “Diasporei Vâlcene” va avea loc pe data de 26 Februarie la Nod Makerspace din București, iar în Sibiu suntem hotărâți să ne revedem, în număr și mai mare, în această primăvară”, explică Vlad Ciobanu, președinte Asociația „Mișcăm Vâlcea”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.