1,656 total views

Încă o ședință de Consiliu Local destul de nereușită ne demonstrează că se încearcă din răsputeri, din partea majorității PNL-USR, ca ședințele să se țină conform legii de un Consiliu asumat pentru ceea ce votează și în nici un caz de un Consiliu de paie, așa cum a fost în legislația 2016-2020. Ce mai dorește majoritatea din Consiliu este și faptul că primarul municipiului trebuie să înțeleagă că nu el conduce ședințele, așa cum era obișnuit, el fiind doar invitat pentru a răspunde CL atunci când este întrebat de ce așa, care este aici urgența sau alte nelămuriri la proiectele unde este inițiator. Nu credem că a uitat cineva că cetățenii au fost reprezentați doar de edilul municipiului, în legislația trecută, în timp ce CL era subjugat acestuia și lua orice decizei i se cerea fără a riposta.

Ei, acest lucru „Alianța pentru Râmnic” vrea să dispară și noul CL să fie unul care muncește cu adevărat în folosul comunității, nu aprobă cu ochii închiși doar ce impune primarul. Mai mult, dorește transparentizarea administrației publice, de fapt, a întregii activități existente în Primăria Râmnicului, pentru ca cetățenii să știe cum sunt cheltuiții banii noștri. Toți trebuie să știe dacă Primăria își îndeplinește obligațiile legale, hotărârile de consiliul local, dar și alte activități importante, lucru cu care edilul nu a fost obișnuit și acum tună și fulgeră.

Din acest motiv, de la constituirea noului Consiliu, încă asistăm la ședințe unde edilul în continuare vrea să dețină controlul, lucru neagreat de majoritate, și pentru asta asistăm la ședințe ce aduc în atenția tutror doar un scandal administrativ, destul de comentat pe margine. Cu toate aceste disconforturi administrative pierd cetățenii, ei și numai ei. Sperăm ca încet, încet, lucrurile să intre în linie dreaptă și să ne bucurăm de proiecte în folosul comunității.

Așadar, în urma ședinței de joi, 26 noiembrie, viceprimarul Virgil Pîrvulescu a expus public punctul său de vedere cu privire la desfășurarea ședinței, în timp ce edilul a făcut un apel la responsabilitate. Mai jos puteți citi mesajele acestora.

Virgil Pîrvulescu – principalele proiecte pentru care Alianța pentru Râmnic a votat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Local sunt următoarele:

– Aprobarea bugetului necesar pentru achiziționarea de tablete și videoproiectoare pentru elevii din orașul nostru;

– Aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea rețelei de gaze naturale, astfel încât toții cetățenii orașului să poată fi branșați cu amendamentul următor: lucrările de investiții să înceapă concomitent din 5 puncte, astfel încât perioada de realizare să fie scurtă, iar cetățenii să beneficieze cât mai rapid de aceste condiții normale de confort.

– Aprobarea reducerii impozitului pe clădiri pentru antreprenorii afectați de pandemie cu un procent de 49%

– Constituirea a două comisii mixte de verificare a modului în care s-au efectuat cheltuielile atât la nivelul Primăriei, cât și la nivelul SCM între anii 2017-2020.

– Modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local, astfel încât documentațiile ce urmează a fi dezbătute de Consiliul Local să fie transmise comisiilor de specialitate până a doua zi lucrătoare la ora 12:00

– Aprobarea modificărilor ștatului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului, care a condus la eliminarea postului de administrator public și a 20% din personal.

Întrucât secretarul general a plecat din ședință, am amânat desemnarea reprezentanților Consiliului Local în instituțiile aflate în subordinea Primăriei sau în care Primăria Râmnicu Vâlcea este acționar, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile necesare desfășurării procesului de vot secret. Indiferent de piedicile care ne sunt puse, noi mergem în Consiliul Local pentru a contribui activ la dezvoltarea orașului și la bunăstarea cetățenilor din Râmnicu Vâlcea, urmând ca instituțiile abilitate să investigheze faptele celor implicați.

Mircia Gutău – apel la responsabilitate!

Ca urmare a neaprobării de către consilierii locali din partea PNL şi USR-PLUS a ordinii de zi propusă de iniţiator, respectiv de Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, şedinţa ordinară a Consiliului Local convocată joi, 26 noiembrie, la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, nu s-a putut desfăşura conform prevederilor legale în vigoare. Drept urmare, o serie de puncte de mare importanţă – proiectul de achiziţionare de tablete pentru aproape 16.000 de elevi din Râmnic, Studiul de Fezabilitate pentru extinderea cu peste 38 km a reţelei de gaze naturale sau acordarea de facilităţi fiscale pentru afacerile locale care au avut de suferit din pricina pandemiei de coronavirus – nu au putut fi discutate, fapt care va conduce la disfuncţionalităţi majore în gestionarea activităţilor administrative la nivelul întregului municipiu. De aceea, fac un apel foarte serios către consilierii PNL şi USR-PLUS să dea dovadă, măcar în al doisprezecelea ceas, de responsabilitate şi să arate că au intrat în Consiliul Local animaţi de dorinţa de a face bine întregii comunităţi şi nu doar pentru a bloca, prin manevre politicianiste şi în afara legii, administraţia locală.

Dacă ședința a fost legală și viceprimarul Virgil Pîrvulescu are dreptate sau dacă ședința a fost ilegală și primarul Mircia Gutău are dreptate, vom vedea în următoarea perioadă. Proiectele vor primi sau nu aviz de legalitate de la Prefectura Vâlcea !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.