776 total views

…lucrări care nu au nici cea mai mică justificare. Să scoți bordurile bune și să le înlocuiești cu altele, asta înseamnă bătaie de joc față de banul public, dar și la adresa cetățenilor. Și tot bătaie de joc este și să spargi bordurile după ce le-ai scos, fără a încerca măcar să le găsești o altă utilitate. De ce le sparge? Nu știm!

Operațiunea borduriada continuă pe Bulevardul Tudor Vladimirescu

Mircia Gutău încadrează „acțiunea borduriada” la lucrări de reabilitare și modernizare, dar noi cetățenii, în plină pandemie de coronavirus, cu un buget în pericol, o încadrăm la lucrări inventate pentru ca cineva să mai facă un „ban cinstit”. Borduriada i-a fost încredințată tot lui Alex Construct, partenerul de încredere al edilului, care execută lucrările cu muncitori aduși din alte țări, dar și cu „de-ai noștri” și care chipurile habar n-au cum îl cheamă pe cel care le dă salariul. ITM-ul în această perioadă nu face control, așa că… sport la muncă băieți!

Astfel de lucrări pun în pericol bugetul local care „în acest moment, este la cota de avarie, deoarece cele aproximativ 18 milioane lei care alimentau bugetul local cu termen de încasare la data de 31.03.2020, au scadenţa de încasare la data de 30.06.2020. Cotele defalcate din TVA si impozitul pe veniturile din salarii ce proveneau de la societăţi comerciale lipsesc cu desăvârşire pentru că, în mare parte, acesția au trimis angajaţii în şomaj, iar activitatea, cel puţin pentru moment, este suspendată!”, ne spune Virgil Pîrvulescu – expert în domeniul finanțelor.

Dacă statul român, în această perioadă grea încarcată, finanțează cu prioritate cheltuielile de sănătate, sociale ori altele necesare funcționării tuturor instituțiilor implicate în lupta cu covid-19, adminsitrația locală finanțează lucrări inventate în condițiile în care angajații riscă să nu-și mai primească salariile, în următoarea perioadă.

„Actuala administraţie se încăpăţânează să se angajeze în executarea unor lucrări aberante, în loc să strângă cureaua, aşa cum fac toţi românii în acest moment. Singura investiţie prioritară acum ar trebui să fie sănătatea şi siguranţa comunităţii noastre. În aceste momente ne gândim la realitate şi la faptul că după ce vom reuşi să învingem şi acest nenorocit de virus, viaţa noastră va continua! Dar vreau să cred că va continua total diferit! Am un profund sentiment de furie şi în acelaşi timp de ruşine că va trebui să le explic copiilor mei de ce trebuie să ducă în spate decizii catastrofale ale unora aflaţi vremelnic în fruntea acestui oraş”, mai susține Virgil Pîrvulescu, de data aceasta în calitate de cetățean al acestui oraș.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.