187 total views

…. și aflându-se într-o mare eroare, ajuns la paroxismul crizei, suferindul reclamă costul acestui eveniment, care ar fi plătit din impozitele contribuabililor, replica lui Gutău pentru USR,

Așa cum am publicat comunicatul USR, pe care l-am primit pe adresa redacției, și în care conducerea atacă dur administrația locală, susținând că nu există un motiv serios de a organiza un bal orășenesc, subliniind că „realizările” prezentate ca „epocale”, se termină mai mereu cu mese ca la petreceri regale, îl publicăm și pe cel al Primăriei, chiar dacă oficial nu l-am primit și nici pe pagina de internet a instituției nu există.

NU MAI ESTE CARITABIL…se pare că nici nu a fost vreodată

Ne permitem, totuși, să facem câteva mențiuni care se impun, pentru ca cei care vor citi să înțeleagă, dacă nu în totalitate unele declarații, măcar o bună parte din acestea. Din păcate, pentru domnul primar, pentru că unii mai avem „oțâră” de memorie îi reamintim declarația-i publică și anume: „nu se vor acoperi din costurile participanților absolut toate cheltuielile, asta pot să vă spun sigur”. Asta a declarat edilul care astăzi, și el într-o altă „scărpinătură și strănut” și tot „într-o plină criză”, dar spunem noi..una de nervi…ne demonstrează ori că minte ori că suferă de mari pierderi de memorie, ca să nu spunem altceva.

Pentru că, Mircia Gutău, atunci când „zbierați” printr-un comunicat care nu conține nici măcar 20% din cuvintele personale, potrivit discursurilor zilnice pe care le auzim, că „participarea la Balul Primăriei făcându-se în urma achitării unei taxe care, împreună cu sponsorizările primite, acoperă toate costurile acestui eveniment”, nu faceți decât să ne arătați cât de mult ne subestimați ori cât de proști ne credeți, dovedind o foarte mare lipsă de caracter.

Am văzut sume infime adăugate în bugetul local provenind din vânzarea și sponsorizarea primită pentru Balul Primăriei, în comparație cu cheltuiala/total. Aceste sume infime se regăsesc în hotărârea din decembrie 2019 – „74.000 lei – sumă provenită din încasarea taxei de participare la Balul Primăriei și taxă ocupare domeniu public căsuțe”. Se observă șmecheria? Care este până la urmă suma pentru taxă bal? Nu știți? Nici noi! Dar Gutău știe sigur.

O altă sumă se regăsește în hotărârea din noiembrie 2019 – 65.800 lei sumă provenită din donații și sponsorizări, care se constituie în taxă participare Balul Primăriei. Deci, dacă suma de 139.800 lei s-a strâns deocamdată, pentru că sigur vor mai veni sume în această direcție până la finele anului, pentru „Balul Primăriei”.

Asta înseamnă că diferența până la 778.000 lei a fost folosită pentru „Ziua Națională a României”, Ajunul lui Moș Nicolae”, Șlagăre românești” și urmează a se mai folosi la „Vine, vine Moș Crăciun!”, „Revelion 2020” și atenție!, „eveniment de bilanț și socializare pentru personalul din cadrul primăriei și din structurile subordonate”, eveniment care încă nu știm unde se va desfășura și ce cost va avea!!!

Ați mai spus, Mircia Gutău, și că Balul Primăriei „nu este un moft sau altceva și cred că locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea merită și astfel de momente să fim împreună”. Care locuitori merită astfel de momente, domnule primar? Cu ce locuitori ai municipiului petreceți acum, aceste momente? 500 de locuitori aleși special, reprezintă locuitorii municipiului!?

Cu drept de vot suntem aproximativ 70.000, iar la bal nu credem că participă nici măcar 0,005% din locuitori, dar participă cu siguranță 100% doar cei aleși pe sprânceană și care v-au făcut mofturile!!! Dumneavoastră și nu nouă, locuitorilor municipiului!!! V-au făcut mofturile pe care le-ați împărțit, mai mult sau mai puțin, cu ei!!!

Participă doar cei care au fost sunați de angajatele din primărie și care în urma discuțiilor au primit invitația pe care a fost menționat îndemnul: „invitația este netransmisibilă”, singurele cuvinte de altfel, din invitație, subliniate și care arată teama ca nu cumva să se strecoare cineva care nu face parte din…gașcă…și să strice cheful. Și ne oprim aici, că nu are rost să continuăm.

Comunicat publicat pe facebook

„Președintele unei formații de salvatori locali foarte anonimi – și la cum am văzut recent că se mănâncă între ei, cu mari șanse să rămână mai departe în același anonimat – face o criză de alergie pe care o expediază public printr-un comunicat întregii lumi. Domnul în cauză se umple de pete roșii la ideea Balului Primăriei din această seară – că de ce, că cu cine, că din ce bani și așa mai departe. Suplimentar, între o scărpinătură și un strănut, același domn critică și muzica unui astfel de eveniment și am căutat cu atenție să văd dacă nu face vreo referire și la meniu – din fericire, nu.

Președintele salvatorilor locali are o problemă evidentă cu tradițiile locului. Altfel nu-mi explic cum de atacă atât de vehement o inițiativă pe care eu am preluat-o de la fostul primar Sorin Zamfirescu, domnia sa reînviind Balul de la Casa Ofițerilor din paginile distinsului scriitor Constantin Mateescu – adică un eveniment de marcă al vechii urbe a Râmnicului, o adevărată emblemă a societății. Se mai critică și muzica folclorică ce animă în parte acest eveniment, adusă pe scenă de admirabili interpreți de muzică populară – evident că și această tradiție îi repugnă și, în plină criză alergică, îi umple pielea de bășici.

În fine, ajuns la paroxismul crizei, suferindul reclamă costul acestui eveniment, care ar fi plătit din impozitele contribuabililor. Doar că domnul este într-o mare eroare: participarea la Balul Primăriei făcându-se în urma achitării unei taxe care, împreună cu sponsorizările primite, acoperă toate costurile acestui eveniment.

Balul Primăriei din această seară pune capăt unui an plin de realizări pentru Râmnic și este un mod de a mulțumi și de a-i evidenția pe cât mai mulți dintre cei care au pus umărul la acestea. Este modul în care administrația locală își arată aprecierea față de oamenii Cetății, care au pus efectiv o cărămidă la zidurile ei și nu doar au stat pe margine să dea din gură. Că președintele salvatorilor locali nu are ochi pentru asta o voi pune tot pe seama alergiei care îl face să lăcrimeze de nu mai vede nimic din toate lucrurile bune care se petrec în jurul său. Așa că îi recomand acestuia sa îi scrie repede o scrisoare lui Moș Crăciun în care să îi ceară un tratament de specialitate anti-alergic – cine știe, poate mai este vreo șansă să revină la normal”, Mircia Gutău, primar.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.