280 total views

În exclusivitate, Timpul de Vâlcea a prezentat înregistrarea video a unei socializări organizate cu două zile înainte de termenul legal în care Gutău îi îndemna pe meseni să voteze !

Mircia Gutau 2Mircia Gutau 3Mircia gutau 4GutauJoi, 4 mai a.c., circa o mie de râmniceni au fost ofical invitaţii (vezi foto) Partidului Ecologist Român (PER) filiala Vâlcea şi ai candidatului acestei formaţiuni pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ la o acţiune de socializare. Evenimentul s-a dorit unul impresionant şi a costat pe măsură, deşi liderii PER Vâlcea susţin că au sărăcit, sărmanii de ei… Problema este însă penală şi îi implică atât pe organizatori cât şi pe toţi participanţii la sindrofie, inclusiv pe proprietarii restaurantului. Există deja o stufoasă legislaţie care reglementează organizarea alegerilor, în cazul de faţă cele locale. Ne raportăm doar la prevederile Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale coroborate le cele ale Codului electoral, postat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, care prevăd explicit faptul că orice formă de campanie electorală se desfăşoară în cadrul legal doar pe durata a 30 de zile, începând din 6 mai, în cazul alegerilor locale din acest an.

El se jură că nu fură…

Sfidând total legea – pentru a câta oară?!?, dacă e încălcată de majoritatea dintre noi, restul, plătim cu vârf şi îndesat – candidatul Mircia Gutău (minutul 1.03 din înregistrarea video) spune la microfon textual: “Vreau să vă mai spun că avem nevoie de Consiliul Judeţean şi VĂ ROG VOTAŢI ŞI LISTA DE CONSILIERI JUDEŢENI pentru a demara…”. Acest mesaj se încadrează limpede în termenul de campanie electorală, asocierea cu masa şi voia bună (muzica şi dansul) oferite de partid şi candidat încadrându-se, pe cale de consecinţă şi în termenul figurat de mită electorală. Cum candidatului deja dublu condamnat pentru fapte de corupţie nu-i este străin termenul limită, nu ne mai rămâne decât să aducem în atenţia contracandidaţilor (dacă nu cumva e blat 100%), dar şi a Autorităţii Electorale Permanente, Filiala Regională Oltenia (cu sediul la Râmnicu Vâlcea), textele cârtorva articole de lege.

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale

Art. 64. Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00.
Art. 65. (3) Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legii.

Codul electoral

Definiţii
Art. 2 – În sensul prezentei legi prin termenii de mai jos se înţeleg următoarele:
(…) l) Campanie Electorală – perioadă în care formaţiunile politice, competitorii electorali şi candidaţii independenţi desfăşoară activităţi de propagandă electorală;

Perioada electorală
Art. 17. – (1) În cazul alegerilor generale, perioada electorală începe cu cel puţin 90 de zile înaintea datei votării şi se încheie odată cu aducerea la cunoştinţă publică, potrivit legii, a rezultatului scrutinului. Data începerii perioadei electorale şi calendarul operaţiunilor electorale sunt stabilite de către Autoritatea Electorală Permanentă prin hotărâre.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.