202 total views

…tot ce se întâmplă la ora actuală în județ, cu privire la gunoi, spunem noi. Marcă înregistrată „Vâlcea, cel mai frumos județ din România” ne trebuia nouă, când județul se umple de gunoaie, adică pârâurile, izlazurile, pădurile, tot ceea ce ar face un județ frumos? Pentru că oriunde te duci vezi gunoi depozitat! Dar ce mai contează!? Avem marcă înregistrată!!!

„Cum să păstrăm orașul curat cu astfel de atitudine ? Romprest adună doar gunoiul din interiorul țarcului ! Ce e pe lângă…trebuie să adune Primăria. Moloz și saltele ! În fiecare zi, aceeași poveste !Cetățenii care au altfel de gunoi în afară de cel menajer se pot adresa Romprest, prin Asociația de Proprietari, iar această societate ridică molozul, mobila veche, saltele și alte deșeuri, la cerere ! Dar e contracost ! Și-atunci…e mai simplu așa…aruncăm noaptea pe lângă țarcuri! Ajutați-ne și dvs, dragi cetățeni ai Râmnicului, să păstrăm orașul curat !”, este mesajul postat pe pagina oficială a primarului Mircia Gutău.

„Mai multe comune și orașe limitrofe nu mai au operator de salubritate și aduc gunoi în oraș…ex: Băbeni, Bujoreni, Frâncești”, explică Mariana Ionescu, de la Romprest, în comentariile la postarea edilului.

Așadar, a crescut foarte mult cantitatea de gunoi pentru că localitățile limitrofe municipiului nu mai au operator de salubritate (Bujoreni, Băbeni, Frâncești, poate și altele), iar cetățenii acestora aduc, mai nou, gunoiul menajer la ghenele din municipiu. Într-un recent articol spuneam că noi râmnicenii plătim și gunoiul celor din județ și astăzi se pare că și-au dat și alții seama de acest lucru.

Mircia Gutău poate a crezut că dacă are asigurat un depozit de deșeuri nu va fi afectat de problemele din județ, pe acest segment. Uite că problema s-a extins către municipiu și este clar că atât timp cât depozitul de la Fețeni nu este deschis și pentru județ, nimeni nu-i va putea opri pe cei din localitățile limitrofe să aducă gunoiul în municipiu, iar noi să fim buni de plată. Și asta din cauza unor edili care nu înțeleg sistemul de colectare impus de legislația în vigoare și nu plătesc operatorul de salubritate, acesta din urmă renunțând să mai presteze pe raza UAT-urilor cu astfel de probleme.

În opinia noastră, un procent semnificativ de mare de râmniceni au o casă la țară, unde se duc în wekend și își mai fac din treburile gospodărești care clar generează gunoi. Aceștia când revin în oraș aduc cu ei acest gunoi și-l aruncă în ghenele de la bloc.

Ce este de făcut?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.