226 total views

…și decide asta în urma unor informații apărute în spațiul public, privind preluarea sau fuzionarea societății Apavil de către (sau cu) o societate similară din județul Argeș, urmată de privatizare, idee de care el nu ar fi străin şi pe care chiar ar încuraja-o.

Gutău mai spune că „aberația unei astfel de minciuni – fapt deja obișnuit, din păcate, la atacurile concertate tot mai virulente îndreptate în ultima perioadă împotriva Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea – de data aceasta au depășit orice măsură prin inducerea unui sentiment de panică în rândul populației municipiului, care este avertizată că, astfel, tarifele la serviciile de apă și canal ar urma să crească”.

Și, ca urmare, „Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea dezminte public existența vreunui demers de fuzionare sau preluare a societății Apavil cu sau de către o altă entitate. Mai mult decât atât, dată fiind gravitatea consecințelor unor astfel de afirmații false livrate sub forma unui material jurnalistic – crearea unei stări de panică la nivelul municipiului, afectarea renumelui unei societăți comerciale locale şi riscul pierderii finanțării europene pe care aceasta a obținut-o – Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va face plângere penală împotriva celor ce se fac vinovați de lansarea acestor neadevăruri. Totodată, fac un apel public la forțele politice de la care se revendică cei care au lansat şi colportat această zvonistică inconștientă să se dezică de astfel de susținători şi de asemenea practici care nu au nici o legătură cu lupta politică. Sunt gata oricând să dezbat cu orice oponent proiecte şi programe de dezvoltare ale municipiului, dar nu vă bateți joc de râmniceni şi nu încercați să câștigați capital electoral pe sentimente de teamă şi panică induse deliberat! Nici un context electoral şi nici o confruntare politică nu pot justifica iresponsabilitatea unor astfel de atacuri de natură a afecta o întreagă comunitate locală!”

Articolul, care poate fi citit sau recitit AICI, se pare că l-a deranjat atât de tare pe Gutău încât nu s-a limitat doar la a dezminți, pe site-ul oficial al instituției, în conținutul comunicatului, făcând amenințări pe care nu credem că le va duce la capăt. Criticăm și nu aprobăm amenințarea cu plângeri penale pe site-ul unei instituții vâlcene, fie el și cel al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Nu știm dacă se pune la cale sau nu fuzionarea Apavil cu o altă societate, dar știm sigur că dacă societatea va merge în continuare așa, adică pe pierdere, va fi noul CET. Și nu o spunem noi, ci angajații!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.