1,745 total views

…adică un singur proiect a fost votat! Ședința din 28 ianuarie nu a fost un dezastru, cum mulți au vociferat, ci a fost o ședință muncită, la propriu. Așa se dezbat adevăratele ședințe, nu cum se făcea în trecut, se ridica mâna la comandă și 27 de proiecte treceau în 30 de minute și asta doar pentru că citirea lor împlinea de fapt ceasul scurs. Nu. Proiectele trebuie dezbătute cu adevărat, iar majoritatea, chiar dacă unii refuză să vadă, și-a justificat de fiecare dată votul, în comparație cu edilul care atunci când i se cere o explicație începe și jignește.

În ședința de joi, decizia secretarului Didoiu Ionuț, de a refuza accesul de participare online a consilierului local Andreea Rădulescu, a făcut ca aceasta să se desfășoare cu 22 de consilieri, adică 11 la 11 (opoziție+majoritate), situația blocând efectiv orice posibilitate de promovare a proiectelor. Cu siguranță, dacă Rădulescu era acceptată la ședință exista posibilitatea ca votul să fie diferit. Obstrucționarea dreptului unui consilier de a participa la ședință și de a vota este o faptă deosebit de gravă, cu repercusiuni administrative și nu numai. Să nu uităm că avem 33 de consilieri județeni care au prezență în ședințele ordinare/extraordinare doar online, fiind în direct, unii, chiar din biroul unde activează ca și angajați.

De la ședință la ședință, vedem că singurul care-și pierde controlul este primarul Gutău Mircea, având în continuare un debit verbal necontrolat. Urlă, la propriu, de durere când vede că legislativul – Consiliul Local – nu mai este la cheremul lui, jignind consilierii într-un mod josnic, făcând lobby pentru abonații la banul public, arătându-ne transparența proprie de colaborare cu unii dintre ei. Intervențiile edilului sunt din ce în ce mai suspecte și le vom urmări cu larg interes, exact așa cum și dumnealui le urmărește pe ale noastre, chiar dacă după ce le vede ne persiflează. Atât poate, atât dă!Sfătuitorii domniei sale rămân experți în a-l coopta în derizoriu !

Mircea Gutău, dacă susțineți că “să ajungi primar îți trebuie multă carte”, noi susținem că domnia voastră este extrem de departe de a înțelege zicala „gura bate curul”, care se traduce prin faptul că vorbele spuse în pripă atrag după sine regrete, repercusiuni. Mai avem și alte traduceri, dar nu e cazul acum. E vineri, vreau să plec!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.