216 total views

Fostul lider al PSD, senatorul Mircea Geoană, actualmente preşedintele PSRO, şi-a lansat platforma program şi la Vâlcea. Întâlnirea cu activul de partid şi presa locală a avut loc la restaurantul ,,Maria” din Rm. Vâlcea. Fostul lider al PSD a precizat că programul său politic este un nou proiect de ţară, un proiect evident de stânga, format din foşti membrii PSD dar şi persoane care n-au mai făcut politică.

Geoana VL

Geoană a declarat că nu ştie câţi membrii are noul său partid, pentru că responsabilii zonali nu au făcut o evidenţă, probabil că PSRO a racolat ,,foarte mulţi” şi responsabilii zonali, parlamentarii racolaţi de alte partide, nu au avut timp să-i numere. Un lucru este cert, Mircia Geoană şi-a propus să schimbe ,,codul genetic” al politicienilor români, să reformeze clasa politică românească, să o profesionalizeze, dar cu oameni vechi, mare parte din vechitura PSD-istă aflată în prezent în colaps. Acelaşi lider a precizat că va susţine un guvern liberal doar dacă acesta va fi unul de profesionişti, şi dacă va prelua în programul de guvernare şi măsurile sociale ale PSRO. Declaraţia a fost cel puţin ciudată în condiţiile în care senatorul Geoană a semnat un protocol de colaborare cu PNL în Parlamentul României.

Ideile prezentate de fostul candidat la preşedinţie sunt sublime, dar nerealiste. Premierul Ponta a fost acuzat că aplică măsuri neoliberale, iar senatorul încheie un protocol cu liberalii, un partid de dreapta, nu de stânga. Schimbă ,,codul genetic al politicienilor” racolând pesedişti cu ştate vechi în partid, adică dinozauri pesedişti imposibil de ,,reinventat” într-o altă ,,formulă”, etc.
,,Vechiul sistem politic este în colaps. Vremurile noi ne obligă să modificăm codul genetic al politicienilor români. Domnul Ponta este istorie, noul guvern va fi hotărât cel mai probabil în această sesiune parlamentară. În funcţie de calitatea ,,produsului”, pentru că nu vom fi o anexă cum sunt celelalte partide mici, vom susţine acel guvern. Deocamdată avem doar o colaborare parlamentară cu PNL. Dacă nu ne vom regăsi măsurile în programul liberal, nu-l vom susţine.”, a precizat Mircea Geoană.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.