Loading

Mai nou, în spațiul public, vedem un val uriaș de informații despre numirile făcute de liderii partidelor politice aflate la guvernare, pentru funcțiile de secretari de stat, cu indivizi care nu întrunesc condițiile legale și care ne demonstrează că nu țin cont de principii, profesionalism, competență, integritate – totul fiind călcat în picioare. Banii și puterea primează !

Un caz nou este prezentat de media națională pentru că secretar de stat în Ministerul Transporturilor ajunge Sandor Gabor, fondatorul unei fundații cu domeniul de activitate vizat de acest minister, fundație care la rândul ei este asociat unic într-un SRL, ambele purtând același nume „Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere” (IFPTR), cu venituri substanțiale de peste 100 mii euro lunar. Fondatorul susține că și-a dat demisia din super-afacerea lui și vrea să trăiască din salariul de la stat de doar 2000 euro. Și nu mai spunem că afacerea și-a ridicat-o cu sprijinul angajaților de la stat !

Pentru ca totul să fie și mai interesant, fondatorul gestionează acum numai domeniul care l-a consacrat în bogăție, având angajați aceeași oameni pe care acum îi coordonează. Ne întrebăm : cum a putut ministrul Drulă să dea atribuții unui terț care are un bussines fix în acest domeniu și care sigur îi este cunoscut ? Mai verifică cineva în țara asta aceste numiri ?

Domnule ministru, Cătălin Drulă, nu avem o problemă cu numirea, ci cu atribuțiile pe care le-a primit cadou, acest Sandor, din partea dvs, fix pe domeniul unde a deținut calitatea de președinte și administrator. Mai mult, acceptă aceste atribuții înainte să-și rezolve partea legală, că de cea morală nici nu mai poate fi vorba, semnând „pentru” componența membrilor din comisiile examinatorii, care urmează să facă verificări inclusiv la centrele lui !!!

Scurt istoric,

Pe data de 5 februarie, Sandor Gabor, UDMR, este numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar în 10 februarie 2021, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii emite Ordinul privind delegarea unor atribuții ale ministrului transporturilor și infrastructurii, precum și stabilirea unor responsabilități domnului Gabor Sandor, secretar de stat în cadrul MTI.

Așadar, începând cu această dată Gabor Sandor coordonează și semnează, în numele și pentru ministru, documentele Direcției de Transport Rutier, precum și cele ale unităților care funcționează în subordinea/sub autoritatea ministerului – Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de Stat pentru controlul în Transportul Rutier, dar și Regia Autonomă „Registrul Auto Român”.

Gabor Sandor primește,

– calitatea de ordonator principal de credite, pentru activitățile mai sus enunțate, va monitoriza ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, respectiv Corpul de Control al Prim-Ministrului la Direcția Transport Rutier și celelalte amintite, va semna autorizațiile privind centrele de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, va coordona activitatea Delegației Permanente Interministeriale de Siguranță Rutieră din cadrul Consiliului Intermestrial pentru Siguranță Rutieră – CISR – atribuții date și semnate de ministrul Cătălin Drulă.

Acum, deși Sandor primește aceste atribuții importante, chiar dacă nu mai deține funcția de președinte la Fundația „Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere”, Mierducrea Ciuc, funcția de administrator la SC IFPTR SRL, Miercurea Ciuc -primește de aici drepturi de proprietate intelectuală, sau cea de administrator la SC Transilvania IzM SRL, Miercurea Ciuc, acest individ coordonează în continuare tot acest domeniu de formare profesională. Că nu mai deține funcțiile pe hârtie nu certifică și faptul că nu își mai conduce afacerea ! Și un copil de la grădiniță a înțeles cum este cu intrarea și ieșirea dintr-o societate când te cocoți în funcție publică de conducere.

Despre Sandor Gabor,

Este fondatorul și președintele Fundației IFPTR, înființată în 1999, fundație care funcționează fiind autorizată chiar de Ministerul Transporturilor. Deține firma – SC IFPTR SRL – cu 46 de centre de formare profesională (cu denumirea de CRFPA, cunoscut la noi, la Râmnicu Vâlcea ), exact în domeniul pe care acum îl coordonează, din poziția de secretar de stat. Practic, Gabor Sandor acreditează și verifică exact ce deține – propriile centre de formare profesională – , dar și pe cele ale concurenței lui. Deci, concurența…păzea !!! Acum e momentul lui !!!

Sandor Gabor a reușit să se suspende din funcția de președinte al Fundației „Institutului de Formare Profesională în Transporturi Rutiere” abia pe 25 februarie 2021, conform deciziei instanței de judecată. Până la începutul lunii trecute, actualul secretar de stat nu a avut nicio altă activitate în alt domeniu. Se pune întrebarea : de ce ar renunța cineva la o astfel de afacere prosperă, cu 46 de centre de formare profesională în toată țara ? Să ne înțelegem, Sandor doar pe hârtie a renunțat ! O altă întrebare ar fi pentru Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI), în acest caz, pentru că se vede foarte clar cum cineva poate să ocupe o funcție publică, deși e clar că se va întoarce la aceleași afaceri, după ce va pleca de la minister.

Vedem o crasă incompatibilitate pe care toată suflarea ministerială o ignoră cu știință, iar Sandor Gabor cât va sta în această funcție este cât se poate de clar că își pregătește cu mânuța lui strategia pentru viitorul lui bussines, o afacere creată prin personalul angajat din ARR și ISCTR, spun cunoscătorii.

Domnule ministru Cătălin Drulă, prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana care exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative. Dacă legea vă arată calea, domnule ministru, de ce faceți invers ?

Aveți și dvs un interes în firma și fundația deținută de Sandor Gabor ? Explicați-le celor care ne-au informat, să nu ajugenți să explicați organelor de control abilitate pentru cercetarea falsului în acte publice, înșelăciune sau mai știm ce alte fapte de corupție la care recurg unii funcționari publici, pentru controlul suprem pe domeniile pe care le au în portofoliul privat, dar plătit din bani publici !!!

Domnule ministru, ați ajuns fix în locul celor pe care i-ați criticat. Acum ce faceți ? Mai mult, din câte observăm, la bază, sunteți un IT-ist – inginer software –, aveți cunoștință de faptul că pe portalul ministerului pe care îl coordonați nu se regăsesc declarațiile de avere și interese ale noilor aleși, cum ar fi Gabor Sandor ?

PÂNĂ LA URMĂ, CINE CONDUCE ACEST MINISTER ?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.