Loading

Mihai Tudose susține că este în continuare posibilă revigorarea mediului local de afaceri şi asta chiar în jurul combinatului chimic vâlcean.

Ministrul a avut joi, chiar la Râmnicu Vâlcea, o nouă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, administratorii judiciari, administratorul special și conducerea SC Oltchim SA despre stadiul insolvenţei societăţii şi al procesului de vânzare după modificarea planului de reorganizare.

“Cunosc foarte bine situația combinatului Oltchim și recunosc rolul deosebit pe care acesta îl are în economia locală și cea națională. Mai mult, cred că e important să dezvoltăm un ecosistem economic în jurul combinatului, legat de un viitor hub energetic prin care să dăm substanță mediului de afaceri din zonă. Rezultatele bune înregistrate îmi confirmă încrederea în păstrarea statutului de actor regional important în domeniul chimic în piața centrală și est europeană. Guvernul este preocupat de situația comunității locale și avem dialog permanent cu administratorii și reprezentanții salariaților pentru a ne asigura că rezultatul aplicării planului de reorganizare va răspunde nevoilor reale ale companiei, statului și angajaților”, a declarat Mihai Tudose.

Printru-un comunicat remis presei joi, 9 martie, Ministerul Economiei arată că a luat act de acordul recent dat prin vot de toate categoriile de creditori pentru divizarea societăţii vâlcene în 9 pachete de active şi susţine în continuare că procesul vânzării acestora este într-un stadiu avansat.

Cumpărătorii, stimulaţi cu 5.000 de euro pentru fiecare salariat preluat

Oltchim, societate aflată în insolvență, este administrată de către consorțiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar. Decizia și modalitățile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care decid sunt creditorii.

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în ședința Adunării Creditorilor din 6 martie, un cumpărător al activelor Oltchim va putea prelua cel mult jumătate dintre angajații societății, iar pentru fiecare salariat care va fi preluat i se va calcula un bonus de 5.000 de euro.

Documentul specifică faptul că nu există obligația preluării salariaților împreună cu activele. Reangajarea salariaților nu reprezintă o condiționare a investitorilor în vederea cumpărării pachetelor de active, dar există probabilitatea ca unii dintre aceștia să dorească să preia salariați.

Activele Oltchim grupate în 9 pachete ce vor fi oferite spre vânzare sunt: Uzinele clor — alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid și polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică — Bradu-Pitești, Uzina Anhidrida Ftalică — Rm Vâlcea.

Valoarea totală de piață a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar prețul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro, potrivit planului de reorganizare modificat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.