933 total views

„Sportul te învață să câștigi cinstit. Sportul te învață să pierzi în mod demn. Prin urmare, sportul te învață de toate: Te învață ce este viața!“ Ernest Hemingway

După publicarea articolului cu titlul „DIICOT, DNA și Procuratura nu există pentru Mircia Gutău „neprihănitul”, în care menționam că mutarea Direcției Economico-Financiară la Arenele Traian, încalcă o legislație întreagă, am fost informați cu privire la faptul că, încă de la începutul acestui an, toate aceste aspecte au făcut obiectul unui larg și amănunțit control din partea Corpului de Control al Ministerului Tineretului și Sportului.

Totul a plecat în urma unei sesizări (n.r. știm de unde, da nu este cazul să menționăm acum) adresate Ministerului Tineretului și Sportului, din noiembrie 2019, iar un consilier din cadrul Corpului de Control al MTS a ajuns la Râmnicu Vâlcea pentru a clarifica aspectele reclamate și detaliate în sesizare.

În mare, vă spunem că în urma verificărilor s-a constatat că cele reclamate ating ilegalități serioase a unor măsuri dispuse de conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, situații reliefate și în media locală, vezi mai sus accesând titlul expus. După ce s-au cerut din partea consilierului clarificări cu privire la…

– dacă pentru Complexul Sportiv Arenele Traian, Direcția Achiziții, Investiții, Patrimoniu a autorizat schimbarea destinației imobilului de la Arenele Traian,

– dacă se cunosc intențiile manifestate de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru schimbarea destinației imobilului care face parte din Complexul Sportiv Arenele Traian,

– dacă la predarea Complexului către Primărie au fost efectuate verificări anuale în perioada 2012-2019, așa cum HGul impune, și dacă au fost făcute verificări, ce documente au fost întocmite – rapoarte, informări către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS),

– dacă în perioada 2011-2019 au fost făcute investiții în întreținerea sau modernizarea Sălii Sporturilor Râmnicu Vâlcea, valoarea totală a investițiilor și în ce au fost concretizate acestea, dar și multe alte aspecte care se pare că duc la o serie de ilegalități pe acest segment,

….în urma răspunsurilor primite, a fost întocmit un raport care conține date concrete ce scot în evidență măsuri ilegale întreprinse de conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, cu concursul altor factori de decizie din ministerul cu același nume – MTS – și nu numai. Raportul a fost finalizat și înaintat șefului Corpului de Control din primele zile ale acetei luni.

Numai că, destul de suspect, șeful CC încă nu și-a pus viza pe acest raport ca el să poată să ajungă la ministru pentru aprobare și în final a se dispune continuarea cercetărilor acestui lanț de ilegalități de către organele speciale cu drept de control – DNA, Parchet, etc.

Menționăm că tergiversarea semnării are la bază două aspecte: ori „marele” șef al Corpului de Control citește extrem de încet un raport ori ascunde raportul de ochii ministrului pentru că a fost deja căutat de „mafia” vâlceană. Cert este că se petrec lucruri ciudate în această instituție numită „Corpul de Control al ministrului” .

Acest articol este o sesizare publică pentru ministrul Ionuț Marian Stroe despre care știm că s-a născut la data de 23 septembrie 1979, a absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova în anul 2003 și Facultatea de Drept la aceeași Universitate în anul 2013, deține și un Master în Drepturile Omului, obținut la Universitatea din Craiova în anul 2014, iar între anii 2005 și 2007 a fost Director în cadrul Direcției Județene pentru Tineret Dolj. Între anii 2007 și 2008 a ocupat funcția de Director al Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret din cadrul Autorității Naționale pentru Tineret, după care, din 2008 este Deputat în Parlamentul României.

Special am menționat câteva date despre ministrul Stroe, pentru a se observa că poate chiar și el împiedică trimiterea raportului acolo unde trebuie, fiind oltean de-al nostru care ar fi putut fi cooptat în echipa regională cu brațe lungi și cunoștințe grele, pentru că…capete grele vor cădea în urma acestui raport!!!

Din experiența lucrurilor, tindem să credem că și aici și-a băgat dracu coada, raportul cântărind greu de tot, propuneri de sesizare a DNA și începerea demersurilor pentru recuperarea bazelor sportive. Va fi acesta scandalul anului în administrația Gutău?

În loc de concluzii…

Acțiunea de preluare a întregului complex sportiv Traian, format din Sala Sporturilor și Arene, începe în 2005, prin preluarea Stadionului 1 Mai-Zăvoi, iar în 2011 apare prima HG nr 717/iulie 2011 care deja succede lanțului de ilegalități. În curând detalii incendiare din afacerea pe bani publici – PRELUAREA ARENELOR TRAIAN – prin constituirea unui grup infracțional organizat ce conține nume sonore de pe eșicherul politic contemporan cu recomandări via… DNA!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.