348 total views

robert schell”Astăzi vorbim despre amveloparea blocurilor. Am reușit în acest mandat să reabilitez 9 blocuri cu 300 de apartamente. Am văzut că vă sunt promise programe europene pentru amvelopare iar eu sunt acuzat că le-am făcut din bugetul local. Fals. Din bugetul local se plătesc cheltuielile curente ale orașului {salarii, iluminat public, cheltuieli materiale și de intreținere spital și școli, transport elevi, etc.} și în niciun caz investiții pentru care oricum nu ar fi ajuns banii.Programele europene despre care se tot vorbește, până anul acesta nu au existat pentru astfel de lucrări. Abia acum a fost lansată o măsură pe Programul Operațional Regional- axa 3- care finanțează doar 50% din lucrări restul urmând a fi suportat de bugetul local și propietari. Astfel, o familie dintr-un bloc reabilitat ar urma să plătească aproximativ 1500-1600 euro.. Chiar și așa, condiția obligatorie pentru finanțare este ca Asociația de propietari să nu aibă nicio datorie către furnizorul de apă. Din păcate la noi datoriile sunt de peste 2 miliarde lei datorită proastei gestiuni a asociației.

turtudanu brezoi

Voi continua aceste lucrări și sunt sigur că în următorii 3 ani toate blocurile vor fi amvelopate. Gratuit. Zilele următoare vorbim despre alte investiții importante”.

Acest text a fost formulat și postat pe Fb., de către primarul orașului Brezoi, Robert Schell. Am păstrat ”originalitatea” exprimării, cât și gramatica, cu care este foarte rău certat (propietari=proprietari). Noi am pus textului doar diacriticele, pentru o înțelegere mai bună a cititorului.

În textul de mai sus, primarul Schell spune că amveloparea blocurilor (izolarea termică) nu s-a făcut din bugetul local. ”Programele europene despre care se tot vorbește, până anul acesta nu au existat pentru astfel de lucrări”, mai spune Robert Schell. Atunci, din ce bani s-a realizat investiția? Nu cumva primarul și-a ”activat” familia lui de nemți și i-a determinat să cotizeze ”sub acoperire” pentru un nou mandat? Nu cumva a câștigat la 6 din 49 și și-a sacrificat câștigul pentru ”dragii” lui brezoieni?

Dacă cele două variante ale noastre nu pot ”elucida” cauza, de ce nu ne scoate din ceață Robert? În loc să atace contracandidata de la Asociația de proprietari, punându-i în spinare ”proasta gestionare” a apei, ca și când ar fi plătită de APAVIL să încaseze consumul de la proprietari, lăudărosul primar ar trebui să ne explice din ce fonduri a izolat termic cele 9 blocuri? Deci, primarul ascunde cu bună știință proveniența fondurilor pentru această investiție și ne minte că nu s-a făcut cu banii din bugetul local.

Mai spune el că ”Voi continua aceste lucrări și sunt sigur că în următorii trei ani toate blocurile vor fi amvelopate”. Noi spunem doar atât: Nu mai apuci, monșer! Oamenii s-au săturat de minciunile tale și pe 5 iunie îți vor spune ”Aufidersen”!

(replica contracandidatului PPU-sl la primăria Brezoi, Maria Iosif)

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.