2,690 total views

Articolul „bugetele de Champions League din handbalul feminin românesc ! Sume amețitoare puse-n joc în pandemie”, publicat de fanatik.ro, interpretează cât se poate de corect implicația administrațiilor județene/locale în susținerea echipelor de handbal pe care le au în comunitățile lor. Uite cum se confirmă faptul că e o prostie să arunci cu milioane de euro în jucătoare străine. De fapt, asta scoate în evidență autorul articolului, iar noi spunem că este o strategie extrem de proastă care nu demonstrează nimic altceva decât că se doresc rezultate foarte repede, plătind vedete.

Ar trebui investit în centre de junioare, care să crească, nu să arzi etape achiziționând pe bani grei jucătoare străine. În loc să investești în sportivii tăi, să-i crești și să devină un bun al comunității tale, tu cumperi marfă străină. Dacă ne referim strict la echipa SCM Râmnicu Vâlcea, vedem doar o investiție din bani publici, fără să-ți pese, ție primar, de copiii care pot deveni sportivi adevărați, investiția financiară fiind doar o dorință extravagantă, manifestată cu încăpățânare. Concret, avem un primar care investește în acest sport pentru el, pentru propria imagine și propriul capital politic. Nimic altceva.

Salariile foarte mari plătite jucătoarelor străine nu sunt o investiție, dar dacă faci un centru de handbal și anual aloci chiar și 1 milion de euro, având 300 de jucătoare care pot crește sănătos, mâine-poimâine formând un lot pur românesc și extrem de bun, asta da, ar fi o investiție. Nu să dai salarii vedetelor, că vrei rezultate de pe o zi pe alta. De fapt, cu banii investiți până acum, Gutău a cumpărat imagine și capital pentru el. „Eu am investit”, spune mereu Gutău, de parcă banii i- a dat din buzunarul lui. Exact cum titrează fanatik.ro – „una din controversele handbalului românesc este că din banii publici pe care consiliile județene și primăriile le varsă la handbal se plătesc salarii importante pentru jucătoare străine, iar creșterea și promovarea tinerelor handbaliste cade pe plan secund.

FANATIK susține că „Bella Gullden este aproape de revenirea în România după ce s-a înţeles cu Rapid, iar de la Vâlcea se pregătesc să vină Alicia Fraga Fernandez şi Marta Lopez care vor colabora şi la club cu selecţionerul naţionalei Spaniei. În plus, clubul este în negocieri pentru alte jucătoare, tot din străinătate.

SCM Râmnicu Vâlcea vrea să rămână în top şi la bani

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat ultimul titlu în Liga Naţională şi a fost formaţia de pe primul loc în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei, în martie 2020. Echipa lui Florentin Pera este una dintre reprezentantele României în Liga Campionilor, acolo unde are şanse de calificare în grupele principale. Bugetul echipei este de 2 milioane de euro, cu 1,5 milioane venite de la primărie şi Consiliul județean, iar restul banilor sunt de la sponsori. Echipa lui Florentin Pera le va pierde la vară pe Fraga Fernandez şi Lopez, care ar putea să meargă la Rapid, însă are pe listă alte jucătoare. Mai multe jucătoare sunt în negocieri cu Dunărea Brăila şi Gloria Buzău. Muntenegreanca Marta Batinovic, portarul lui SCM Râmnicu Vâlcea, a fost ademenită de Gloria Buzău cu un salariu mult superior, astfel că, din sezonul viitor se va muta la Buzău”.

La SCM Râmnicu Vâlcea au fost meciuri când pe teren echipa nu avea nici o româncă în joc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.