Loading

Raport al Avocatului Poporului

În judeţul Vâlcea microbuzele şcolare care circulă cu elevi nu au o vechime mai mare de 10 ani, transportul copiilor desfăşurându-se în condiţii de siguranţă, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Răspunsul vine ca urmare  a apariţiei unui raport dat de Avocatul Poporului în care se precizează că în Vâlcea mai sunt localităţi unde transportul este efectuat cu mijloace de transport şcolar care sunt într-o stare tehnică nu foarte bună, având peste 10 ani vechime.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea susţin că în prezent cele mai vechi microbuze care transportă elevi au cel mult şapte ani vechime, iar dacă primăriile mai au şi alte tipuri de microbuze pe care le folosesc, Inspectoratul Şcolar nu are cunoştinţă de ele. „Din ceea ce am ca situaţie, la momentul acesta şi din ceea ce ştiu şi eu, nu avem la momentul acesta microbuze mai vechi de 10 ani. 86 la sută dintre ele, din numărul de 98 câte sunt în prezent în Vâlcea, au o vechime între cinci şi şapte ani, deci cel mai vechi microbuz în uz are o vechime de  şapte ani . Ar putea exista şi alte microbuze, nu contest, dar ele nu funcţionează pentru şcoală”, spune Remus Grigorescu, inspector şcolar general.
Ceea ce nu contestă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea din raportul întocmit de avocatul poporului este că numărul microbuzelor şcolare este insuficient şi ar mai trebui achiziţionate cel puţin 19. „În prezent , din cele 98, 66 de localităţi din mediul rural au microbuze şcolare. Două treimi din acestea se află în proprietatea primăriilor, iar o treime în proprietatea unităţilor şcolare, cele mai multe s-au obţinut prin ordin de ministru şi doar 10 obţinute prin transfer. Solicitări mai sunt. Am primit solicitări în acest sens din partea a 19 localităţi şi urmează  să facem demersurile necesare pentru a putea rezolva această problemă”, a mai precizat şeful învăţământului vâlcean.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.