293 total views

…despre cum o să schimbați voi lumea. Mi-e scârbă că niciodată nu o să pot schimba nimic, că tata nu a avut proprietăți multe și nici vreun bunic la primărie, ca să mă pună și pe mine sus”…

Rând pe rând, sportivii de performanță, unii care au participat și alții care nici măcar nu au fost invitați la „Gala Sportului Vâlcean”, medaliați nici atât, își arată nemulțumirea cu privire la acest eveniment de „anvergură” organizat de Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean, eveniment criticat aspru de aceștia.

Cu alte cuvinte, Gutău, pentru că el a fost capul evenimentului, Rădulescu doar s-a supus deciziei și l-a invocat pe Dumnezeu în aprecieri false cu nemiluita, așa cum se discutase cu câteva zile înainte de gală de către „invidioși”, a reușit să discrimineze sportivii, făcând doar ceea ce am prevăzut: un eveniment care a mascat o campanie electorală pe bani publici și nimic altceva. A dat premii/diplome și a ridicat la rang de „incredibil succes” doar pe cei care „îi șterg pantofii”. Și dacă ai chef să vezi „marele” eveniment urmărește filmul atașat! Este „impresionant”…

Nu am dorit să scriem nici un cuvânt despre „marele” eveniment, tot de scârbă, așa cum spune și Alexandra, în textul de mai jos, pentru că să furi o gală care nu îți aparține, să minți cu nerușinare în acte oficiale că Direcția Județeană de Tineret și Sport nu are bani să mai organizeze gala, doar ca să-ți aduni slugile la masă pe bani publici și să le dai diplome și medalii unora ca Verigean ori Dinu, înseamnă că nu ai premiat sportivii adevărați și nici eveniment de anvergură nu ai organizat. Dar, tot Alexandra spune, și parcă ne-a ghicit gândurile, „ aceasta adunătură, să-i spunem, de oameni ce fac sport, a avut drept scop în niciun caz motivarea lor sau susținerea lor, ci mai de grabă, a sponsorilor și lăudarea primăriei în ceea ce privește rezultatele la handbal”.

„Am participat la gala aceasta atât anul trecut cât și anul acesta. “Gala”, pusă cu ghilimelele de rigoare, în ochii mei, a fost doar o pierdere de timp. Această adunătură, să-i spunem, de oameni ce fac sport, a avut drept scop în niciun caz motivarea lor sau susținerea lor, ci mai de grabă, a sponsorilor și lăudarea primăriei în ceea ce privește rezultatele la handbal. E adevărat, sportul în care activez eu și colegele mele, nu are rezultate, cel puțin nu la nivelul fetelor de la handbal, dar nici susținerea lor nu o are nimeni. Apreciez orice sportiv ce participă la competiții și are rezultate, dar nu poți compara salariile de 10.000 fie lei sau euro ce-l primește o jucătoare straină, cu echipamentul din 2009 în care au jucat zeci de fete înaintea mea, pereții scorojiți din sală, parchetul care scârțâie sau lipsa de personal calificat în ceea ce privește educație și recuperare, atât psihică cât și fizică. “Gala” s-a jucat într-o horă mare cu ceva lăutari și niște mâncare veche. Diplome personalizate? Nu. Cutii goale pentru medalii? Cu duiumul. Singurul lucru fancy de la gala ce se presupunea a fi un eveniment important la care participă oamenii de bun augur, a fost, probabil, rochia mea, ce nu îmi lăsa fundul plin de celulită să iasă, cum a fost cazul unor “femei importante” din lumea ce a organizat “Marea întrunire a sportivilor”. Gala nu a fost despre noi, cei ce avem genunchii negri de la căzături și mintea făcută zob de la frustrări, ci pentru voi, cei ce agramați și plini de dosare penale, încercați să vă cumpărați voturile pentru alegerile ce urmează. Nu a fost despre noi, cei ce încercăm sa îmbunătățim imaginea orașului, ci despre voi, cei care flegmați și refuzați să ne acordați burse pentru că „ne rupem fundul” pe parchetul ăla nenorocit ca să dăm frumos la cameră. Mi-e scârbă, mă, mi-e scârbă că niciodată nu o să pot schimba nimic, că tata nu a avut proprietăți multe și nici vreun bunic la primărie, ca să mă pună și pe mine sus și-mi vine să vomit când încercați să legați 4 cuvinte într-o frază despre cum o să schimbați voi lumea. Vă mulțumesc pentru toată susținerea de care nu am avut niciodată parte și despre ochii scoși când mi-am luat cei 150 de lei semestrial timp de 2 ani, că după nu s-au mai găsit bani și pentru noi, sportivii”.

Cu această declarație, Alexandra i-a spus în față „marelui” primar Gutău Mircia –  „mi-e scârbă și-mi vine să vomit despre cum o să schimbați voi lumea” – cu alte cuvinte nu a dat doi bani pe discursul lui și nu o reprezintă”

Nu putem decât să o felicităm pe Alexandra pentru curaj și să-i transmitem toate aprecierile noastre. Despre „marea” gală accentuăm că a fost un eveniment mascat – campanie electorală pe bani publici – pentru împăratul Gutău. Reamintim că în luna decembrie mai multe evenimente din bani publici au fost transformate în mese bogate pentru lansarea unui nou mandat la primăria Râmnicu Vâlcea a celui care este și care nu va mai fi – Mircia Gutău. Unele chiar la el acasă – Stephany Club!

 

Vom reveni cu declarația altui sportiv,

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.