2,494 total views

• Îl lasă Ilie fără RAJDP pe Nicu? • Ce faci, praleo Ionică? Îi laşi apa lui Fănică? • Victoraș cu nasul fin, vrea… aer curat de Capitală! • Un cățel vrea un coteț. De mare funcționar la județ.

tiganca• Aseară am fost la şezătoare să-mi ghicească şi mie o ţigancă ce vede ea că ar răsări la asfinţit (sic!) prin judeţul nostru. Păi şi văzu ţiganca noastră… Da` câte nu văzu, că zise: “Ptiu drace! Cărţile nu văd bine, sau io?!?”.

• Ţiganca întoarse cartea RAJDP, unde toate culorile politice, care s-au perindat pe la împărăţia judeţului, îl ţinură în braţe tot pe Nicu, iar acum îi fac de petrecanie. Cartea noastră spune că un anume Ilie îl lasă pe Nicu fără butoane într-un fel nu foarte… amuzant. “Mă ţiganco, uită-te bine!”, îi zic. “Nu se poate! Nicu al nostru nu poate fi urnit de-acolo, cum să vină Iliuţă, că pică drumurile pe el…” Ţiganca, nu şi nu. Ăsta pleacă acasă cât de curând.

• “Bine – îi zic – hai, şi ce mai vezi? Cine pe unde se mai plimbă?
Uite am o instituţie unde, de vreo 10 ani, aşa, are câte un director pe an. Vezi în cărţile tale acolo, ţi se arată ceva? Cine urmează, că trecu timpul şi iar tre să se schimbe conducerea!”. “Uite, acuş le amestec, şi le întorc, şi-ţi spun ce văd. Aoleu, praleo, mustăcioara lui, pana corbului. Fănică fără frică îi ia locul lui Ionică. Ape tulburi rău de tot şi viitură mare pe albiile Oltului. Ionică ar vrea şi nu ar vrea să mai stea, că prea i s-a luat”.

• Mai întoarce ţiganca o carte şi, ce să vezi, era cartea de la ADI Apa, unde apele sunt tulburi, iar la ADI Salubrizare a ieşit un senator. Victoraş – Auraş s-a săturat de provincie, vrea şi el la Capitală, să sară prin alte Ape, mai reci…

• Cartea pentru judeţ a ţigăncii mai spune că secretarul judeţului apare o femeie ce se spovedeşte la altarul PSD-ului. Dar, cărţile spun că ar vrea şi unu care are o mare atracţie pentru câini şi căţelușe.

• Când să plec, țiganca îmi arată cartea și pentru funcţia de Administrator Public la judeţ. “Da`, funcţia asta nu este, fa, ce-ţi veni?” “Ba este şi cartea arată în loc de număr o damă cu golf, care va fi numită. Să mă trăznească, da` nu Sfântu` Ilie, cărţile nu mint!” “Bine ţiganco – îi mai zic – săptămâna care vine mai vin să-mi ghiceşti, că multe lucruri interesante mai spui…”

Pentru cine nu s-a prins deja după citirea acestor rânduri, ele alcătuiesc un pamphlet ce trebuie tratat ca atare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.