Loading

Situaţia de la începutul anului şcolar 2013-2014 privind infracţiunile în care sunt implicaţi elevii în calitate de autori şi victime evidenţiază deopotrivă infracţiunile săvârşite cu violenţă, cât şi la alte infracţiuni (spre exemplificare, furturile), care sunt predominante. În plus, nu sunt excluse, drept consecinţe ale furturilor, faptele comise cu violenţă. Ne referim la aşa-zisele „reglări de conturi” între elevi.

O mare parte a acestor evenimente îşi au ca izvor, stilul de viaţă al acestor tineri şi în special modul în care ei îşi petrec timpul liber.

Crezi că…
…tinerii ar trebui să se întâlnească pentru a discuta teme legate de stiluri de viaţă, identitate, curaj si respect de sine?
…tinerilor ar trebui să le fie oferită oportunitatea de a-şi conştientiza propriul potenţial, de a-şi dezvolta capacitatea de a lua decizii şi a se antrena în acţiunea preventivă?
…tinerii au nevoie de ajutor pentru a-şi consolida identitatea şi pentru a fi mândri de ei?
…tinerii au nevoie de pregătire pentru a identifica şi a respinge încălcări ale propriilor drepturi?
…este stimulativ a lucra în grupuri de tineri?
Daca răspunsul este unul afirmativ, atunci vă aşteptăm la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, până la data de 20.12.2013 pentru a vă înscrie la grupul elevilor – „ Voluntarii poliţiei”.
Intenţia noastră este de a împărtăşi experienţele, cunoştinţele, metodele şi ideile noastre grupului ţintă şi pleacă din considerentul că, atunci când tinerii din medii diferite şi cu stiluri de viaţă diferite interacţionează, potenţialul de creştere şi dezvoltare se măreşte semnificativ.
Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii va derula la începutul anului 2014 un curs de formare şi, ulterior, o selecţie de voluntari din rândul elevilor de nivel liceal, cu vârsta peste 16 ani.
Scopul acestor activităţi este acela de a crea o alternativă de petrecere a timpului liber constructivă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.