186 total views

Cum era de aşteptat niciun concurs organizat în Vâlcea pentru ocuparea diferitelor posturi de conducere nu iese din prima, evident concursul pentru ocuparea funcţiei de manager general al Spitalului Judeţean Vâlcea nu a făcut excepţie de la această regulă. Cei trei candidaţi înscrişi pentru ocuparea postului mai stau o tură din cauza contestaţiilor depuse de chirurgul Constantin Ploscaru şi fostul manager Georgeta Sălişte, anchetată cu repetiţie pentru management defectuos şi păparea banilor prin cumpărarea la suprapreţ a materialelor sanitare.

Cei doi au semnalat faptul că membrii comisiei de examinare intenţionează să facă jocurile în favoarea medicului Dan Ponoran, omul de suflet al liberalilor din fruntea CJ Vâlcea. Chirurgul Constantin Ploscaru a sesizat faptul că înaintea examenului fosta şefă a serviciului RUNOS a fost înlocuită cu o persoană de la Aprozionare, cât şi faptul că cei patru membri ai comisiei nu au pregătirea profesională în materie de management, deci nu au capacitatea de a evalua lucrările candidaţilor. Sesizarea depusă de cei doi contracandidaţi la secretariatul Consiliului Judeţean Vâlcea a primit şi un răspuns: ,,Consiliul Judeţean nu este competent să facă demersuri de schimbare a comisiei de examinare la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean Vâlcea”. Surse din cadrul spitalului susţin că Ponoran este prea tânăr şi mult prea neexperimentat pentru ocuparea postului de manager general al SJU, că pe baza mapei profesionale cel mai bine ar sta chirurgul Constantin Ploscaru. Acesta deţine un vârf de diplome care-i atestă atât vechimea, cât şi calitatea de medic primar în specialitatea chirurgie generală cu competenţă în ecografie generală şi endoscopie digestivă diagnostică, plus o diplomă de master în managementul sanitar. Concursul a fost amânat, comisia a rămas în ,,picioare”. Deocamdată.

 

Distribuie

3 comentarii

  1. Astia nu sunt nici macar politicieni.Ce politician e Tarasenie asta care a sarit de la PSD la PNL?Sau Folea care in timpul sedintei de partid,el “vota” in camera cu amanta!

  2. mai intai Ploscaru sa fie evaluat de o comisie de medici psihiatri. Si apoi mai vorbim

  3. De ce sa nu fie evaluat de o comisie de specialitate psihiatrica de la Bucuresti ? Pt ca omul de vreo 7-8 ani e in tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.