Loading

În județul Vâlcea sistemul medical se ridică de la zi la zi. Prin coordonarea președintelui CJ VL, Constantin Rădulescu, angajații instituției de la departamentul de fonduri europene se ocupă, printre alte proiecte, cu implementarea de proiecte pentru îmbunătățirea și promovarea sănătății.

Astăzi se vorbește despre consolidarea datelor privind sănătatea, a instrumentelor și serviciilor digitale și transformarea digitală a asistenței medicale. Concret, un sector digital care va ajuta la îmbunătățirea accesului la asistența medicală. Așadar, vedem că prin elaborarea și aplicarea legislației UE în domeniul sanitar și plasarea documentelor medicale în sistemul online, avem toate șansele să ne înscriem, ca județ, pe harta europeană a sistemului medical de înaltă performanță.

Dacă președintele Rădulescu spune că prin implementarea proiectului Vâlcea este mai aproape de medicina viitorului, managerul Spitalului Județean, Dan Ponoran, susține că în această instituție medicală se încearcă practicarea medicinei europene.

Iată, două proiecte pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești au fost aprobate la finanțare, prin PNRR., Pentru sectorul digital al celor două unități medicale conducerea județeană promovează suma de 1,9 milioane euro.

Valoarea proiectului va aduce cele două unități medicale mai aproape de medicina viitorului, prin achiziționarea de echipamente IT – calculatoare, servere, imprimante etc. – și de rețea, dar și de aplicații software, care vor reduce timpii alocați monitorizării și înregistrării, în sistem, a informațiilor despre pacienți și nu numai.

Vorbim despre aplicații mobile dedicate medicilor, pentru monitorizarea pacienților, portale medicale pentru pacienți – programări, rezultate analize, acces dosar medical etc. – dar și aplicații de management al documentelor. Alte aplicații necesare ușurării muncii personalului administrativ vor fi pontaj sau e-factura.

La Mihăești vor mai fi achiziționate o componentă de telemedicină, un modul de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un modul de radiologie, dar și un modul tablou de bord – analiză date medicale și financiare. Implementarea celor două proiecte se pare că va duce județul Vâlcea mai aproape de medicina europeană, un standard de performanță pe care ne dorim să îl avem în toate spitalele vâlcene.

„Credem că ne vom găsi mai aproape de pacienți, din punct de vedere informativ, colegii mei din spital vor beneficia de o aplicație prin care să urmărească mai ușor toate datele medicale. Avem un proiect care duce către medicină europeană pe care încercăm să o practicăm la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea”, precizează managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran.

Asemenea, directorul Spitalului de TBC, de la Mihăești, Marius Lumineanu, susține că „prin implementarea acestui proiect se scurtează cu 40-50% timpul cadrelor medicale petrecut în scriptologie, adică se reduce timpul în care medicul/asistentul este nevoit să consemneze pe hârtie datele medicale ale pacientului”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.