Loading

Câteva sute de medici din judeţul Vâlcea, inclusiv medici de familie, au intrat astăzi în grevă japoneză. Potestul ţine trei zile şi ar putea fi urmat de demisii în bloc. 

Medicii protestează până miercuri faţă de subfinanţarea din sistem. Aceştia cer guvernanţilor să aloce 6 % din PIB pentru Sănătate şi o lege a salarizării specifică sistemului. „Protestul se desfăşoară între 14 şi 16 octombrie la nivelul tuturor unităţilor spitaliceşti din judeţ. Medicii vor purta o banderolă tricoloră pe braţ. Protestul nu va influenţa actul medical”, dă asigurări Adrian Buşu, juristul Colegiului Medicilor Vâlcea. Protestul din aceste zile va fi urmat de un marş prin Bucureşti. „Vom avea o adunare generală a Colegiului Medicilor din România iar, pe 2 noiembrie, sâmbăta, va fi organizat un marş de protest în Capitală. Dacă nu se vor găsi soluţii la problemele semnalate, medicii din unităţile spitaliceşti vor demisiona” , mai spune Adrian Buşu. În judeţul Vâlcea profesează în acest moment, în spitale şi cabinete particulare, 800 de medici. Acestora li se adaugă alţi 200 de medici stomatologi.

Sursa/adevarul.ro

foto,timpul de vâlcea

Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în luna septembrie la sediile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, cerând respectarea promisiunilor din programul de guvernare pentru sănătate, potrivit Mediafax.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.