Loading

Peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Vâlcene vor acţiona în intervalul 14.-18.08.2013 pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor antisociale, la nivelul judeţului Vâlcea, pentru desfăşurarea într-un climat de siguranţă şi normalitate a manifestărilor  religioase şi culturale prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

  În intervalul 14.-18.08.2013 jandarmii vâlceni vor fi asigura măsuri de ordine publică la următoarele manifestări:

       –   Hramului Bisericii Bistriţa –localitatea Costeşti

       –   Bâlciului anual de Sf. Maria organizat în localitatea Costeşti

       –   Bâlciului anual de Sf. Maria organizat în localitatea Păuşeşti-Măglaşi

       –   Zilele comunei Drăgoeşti  – 15.08.2013

       – ,,Festivalul Cântecele Oltului” – 17-18.08.2013 – Oraşul Călimăneşti

       – ,,Festivalul Florile Govorei” – 17-18.08.2013 – Oraşul Govora

 

Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane, care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Totodată, jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică.

Jandarmii vâlceni recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.
Turiştii care aleg să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în zona montană a judeţului Vâlcea, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil pentru a solicita ajutor specializat dacă se află în situaţii dificile sau dacă sunt martorii unui incident.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN VÂLCEA

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.