Loading

Săptămâna aceasta se împlineşte anul de când aleşii locali din judeţ, noi sau cu ştate vechi în funcţii, şi-au rostit jurămintele la preluarea mandatelor de primar sau consilier local. Au promis câte şi mai câte în campania electorală dar de la promisiuni până la fapte e cale îndelungată. Sigur, pentru mulţi, pomparea banilor de la bugetul statal sau de la cel judeţean a fost o chestiune de moment, de vreo 5 luni, până la derularea alegerilor parlamentare. După vreo patru luni şi jumătate de chin, primăriile judeţului s-au trezit cu un buget aprobat de către consilierii judeţeni. Cât de mult satisface acesta nevoile comunităţilor locale, cum îl vor chivernisi primarii vâlceni sunt simple chestiuni pe care doar trecerea timpului le va desluşi.
Nu sunt un fan al primarilor sau al consilierilor locali, bănuindu-i de multe ori de jocuri ascunse şi de devalizarea banului public, dar trebuie să recunosc că există şi excepţii printre ei. Există primari care îşi dau interesul pentru dezvoltarea comunităţii lor aşa cum există aleşi locali care nu sunt în stare să străbată cu vederea dincolo de cusătura buzunarului.
În următoarele două ediţii, Timpul de Vâlcea va analiza primarii de municipii,oraşe şi comune din judeţ prin prisma făgăduielilor făcute în faţa alegătorilor în perioada campaniei electorale. Fără a căuta să arătăm cu degetul o persoană vom încerca să vedem care dintre edilii vâlceni şi-a temperat entuziasmul în faţa alegătorilor alegând să promită lucruri realizabile, aşa după cum vom analiza şi efectul „Pinochio” al candidaţilor aleşi în diverse demnităţi publice.
Analiza redactorilor publicaţiei Timpul de Vâlcea va lua în considerare şi aspecte ţinând de apartenenţa politică a primarilor, situaţiile tensionate din cadrul consiliilor locale, dar va scoate în evidenţă şi incapacitatea managerială a neaveniţilor ajunşi în fruntea localităţilor din Vâlcea. Pentru două săptămâni, Timpul de Vâlcea va da măsura lucrurilor bine făcute.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.