392 total views

Valentine’s Day (pe romaneste, Ziua Indragostitilor) este o zi dedicata iubirii, fericirii, o zi in care romantismul pluteste in aer. Ei bine, in 1929, Valentine’s Day nu a avut nimic de-a face cu iubirea.

14 februarie 1929 este ziua în care a avut loc una dintre cele mai îngrozitoare crime din istoria clanurilor mafiote, cunoscută sub numele de Masacrul de Sf. Valentin.
Masacrul a avut loc în cartierul Lincoln Park din Chicago, Illinois, ca rezultat al confruntării dintre două clanuri mafiote extrem de puternice: clanul Italian din partea de sud a oraşului, al cărui cap era nimeni altul decât Al Capone şi clanul irlandez din partea de nord, condus de către Bugs Moran.
Pe 14 februarie 1929, 5 membri din clanul lui Bugs Moran împreună cu alţi doi indivizi au fost aliniaţi într-un garaj, cu faţa la perete. Au fost împuşcati cu 7 de mitraliere şi 2 puşti de către oamenii lui Capone. Doi dintre ei erau deghizaţi în ofiţeri de poliţie şi ceilalţi doi purtau paltoane negre, lungi ; hainele i-au ajutat să-i atragă în cursă pe membrii clanului Bugs şi să îşi ascundă identitatea, rămasă până astăzi necunoscută.
Prin acest atentat se urmărea eliminarea lui Bugs Moran şi înspăimântarea oamenilor săi. Moran, însă, a reuşit să scape. În momentul masacrului, Al Capone se afla în vacanţă în Florida.
Chiar dacă pe moment masacrul a fost considerat un succes, consecinţele de mai târziu nu au fost tocmai plăcute pentru Al Capone ; evenimentul l-a adus în atenţia poliţiei din Chicago, iar mai târziu a fost arestat… nu pentru acţiuni de crimă organizată, ci datorită acuzaţiilor de evaziune fiscală.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.