413 total views

Începand din anul scolar 2015-2016, Ministerul Educatiei a decis sa ofere manuale scolare gratuite si elevilor din clasele a XI-a si a XII-a.

manuale copyLa presiunile Consililui National al Elevilor, Ministerul Educatiei a decis sa deconteze cel putin materialele didactice pentru materiile pe care elevii din ciclul superior al liceului le studiaza pentru examenul de bacalaureat.

Legea Educatiei arata ca invatamantul obligatoriu si gratuit se refera la primele 10 clase, asadar, elevii din clasele a XI-a si a XII-a sunt nevoiti sa isi cumpere singuri manualele de care au nevoie la scoalal, acesta fiind unul dintre motivele principale care incurajeaza abandonului scolar.

Ministerul Educatiei a decis sa ii scuteasca pe elevi de o cheltuiala in plus, pe care multi dintre ei nu si-o pot permite si a decis sa le asigure manuale gratuite cel putin pentru materiile principale.

Decizia a fost luata pe ultima suta de metri inainte de inceperea noului an scolar, motiv pentru care Ministerul Eduatiei nu poate achizitiona manuale direct de la editori si sa le ofere elevilor in prima zi de scoala, insa a decis sa le deconteze elevilor cheltuielile facute pentru achizitia cartilor necesare.

“In urma discutiilor cu elevii, vom aloca o suma care sa le acopere macar cheltuielile pentru manualele de la materiile care se dau la Bac. Din pacate, nu mai este timp sa achizitionam manualele direct, dar elevii isi vor putea deconta cheltuielile facute pe manuale in baza unei chitante”, a explicat ministrul Educatiei, Sorina Cimpeanu.

Manualele scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a vor costa bugetul de stat aproximativ 20 de milioane de lei, considera ministrul Cimpeanu.

Distribuie

Un comentariu

  1. Foarte bine părinte, căci la cât furaţi şi voi, măcar atât!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.