2,130 total views

…„Steaua fără nume”, un spectacol în regia lui Vlad Popescu, acesta fiind chiar fiul managerului Teatrului Municipal Ariel” – Popescu Gabriel și al fostei contabile care a prejudiciat această instituție publică – Aurora Popescu. Piesa s-a jucat (sâmbătă 27 și duminică 28 feb 2021), cu casa închisă, pentru că totalul de 30% din spațiul care putea fi acoperit de spectatori, a fost ocupat, prin vânzarea biletelor, chiar din primele zile ale săptămânii.

Vineri, 26 februarie, am solicitat conducerii Teatrului „Ariel” să ne comunice câte bilete s-au vândut pentru sâmbătă, câte pentru duminică și câte invitații au fost date (invitațiile, nominal !) Răspunsul, dpndv, trebuia să ne revină în decursul unei zile lucrătoare (informație extrem de simplă), dar nu l-am primit nici până acum. În schimb, în urma unui telefon de justificare a răspunsului, managerul Popescu susține că acesta întârzie pentru că trebuie să facă anchetă. Nu am înțeles exact la ce s-a referit, ce anchetă și de ce anchetă, dar l-am rugat să ne remită scris ceea ce i-am solicitat.

Acum, când mi-am cumpărat bilet doamna de la casierie a bifat locurile pe o coală A4, pe care avea desenată sala. Ce spune asta ? Că evidența biletelor vândute se poate verifica foarte ușor, foarte repede. Mai mult, tot pe coala A4, pe același desen, se bifează și locurile date pe invitații. Deci, simplu totul, dar managerul spune că face anchetă. Pe ce ? Nu știm ! Ce poate fi în neregulă la vânzarea de bilete ca managerul să aibă motiv să facă anchetă, zile în șir ?

Nu cunosc care a fost ultima dată când un specatacol pus în scenă de Teatrul „Ariel” s-a jucat cu casa închisă, dar e clar că nu am știut să reacționez când mi s-a spus că nu mai sunt bilete, nici pentru sâmbătă, nici pentru duminică, reacția fiind una de supărare că nu pot să văd spectacolul. Pe parcurs, am înțeles că de fapt mă supărasem pe mine că nu m-am dus mai devreme și am așteptat ultima zi, convinsă că voi găsi bilete și nu neapărat pentru că nu puteam să văd spectacolul.

Cu o săptămână înainte am fost la piesa „Ultima oră”, în regia lui Puiu Șerban, iar sala a fost cam goală, alegându-mi locul în sală, de pe desenul din A4, biletul achiziționându-mi-l… joi. Ăsta este motivul pentru care am întrebat conducerea ce bilete a vândut pentru spectacolul „Steaua fără nume”, pentru a putea să aducem în atenția iubitorilor de teatru că locurile sunt limitate (pandemie !) și să nu se lase pe ultima zi, așa cum am făcut eu, pentru a-și cumpăra un bilet.

Dar, surpriză! Teatrul Municipal „Ariel” și aici întâmpină probleme !

În loc de concluzii

În urma unor adrese oficiale, pe care urmează să le primim, vom prezenta pe larg problemele cu care instituția de cultură se confruntă, în zilele lui 2021. În interiorul acesteia un scandal stă să izbucnească, fiind deja o tensiune continuă, mărul discordiei fiind chiar Anca Olteanu – actrița preferată a conducerilor implicate și pentru care se fac demersuri mari ca aceasta să rămână director artistic.

În această lună, din informațiile primite din Primărie, aceasta își termină „mandatul” dat direct de managerul Popescu, fără acordul Consiliului de Administrație, la momentul respectiv. Vom prezenta în detaliu și eșecul unei colaborări de amploare, lipsa de implicare din partea managerului Teatrului „Ariel”, dar și a managerului Teatrului „Anton Pann”, fiind motivul principal.

În imagine, Popescu Gabriel, managerul si Anca Olteanu, actrița director. Ne cerem scuze pentru calitatea imaginii, nu am avut alta !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.