197 total views

Proiectul de Buget al Primăriei Râmnicu Vâlcea, în viziunea PNL, reflectă de fapt lipsa de performanţă a managementului de la nivelul Primăriei !

Proiectul prezintă greşeli flagrante de calcul – de exemplu, la Capitolul VI de cheltuieli ” CHELTUIELI FUNCŢIONALE PENTRU STRUCTURILE DIN APARATUL DE SPECIALITATE AL PRIMARULUI, POLIŢIA LOCALĂ, DIRECŢIA DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR SI APĂRARE CIVILĂ” suma totală nu este 31,163 milioane RON, ci 37,275 milioane RON!

Proiectul de buget al Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru anul 2018, publicat de altfel cu mare întârziere, a dat posibilitatea specialiștilor din cadrul organizației municipale a PNL să realizeze o analiză a acestui document supus dezbaterii publice. PNL Râmnicu Vâlcea se declară adversar al lipsei de transparență, opacitatății și neprofesionalismului ce caracterizează acțiunile actualei administrații. Principalele critici aduse proiectului de buget pe anul 2018 sunt:

1. Proiectul prezintă greșeli flagrante de calcul;
2. Modul de prezentare împiedică comparații clare cu situațiile similare din anii anteriori;
3. Opacitate totală în privința listei de investiții;
4. Nu sunt prezentate nici un fel de rezultate ce ar trebui obținute în urma cheltuirii celor peste 193 milioane de RON;

În acest context Biroul Politic Municipal al PNL Râmnicu Vâlcea solicită imperativ primarului Mircia Gutău să revină la nivelul taxelor și impozitelor locale din anul 2017, să retragă proiectul de buget pentru anul 2018 și să-l refacă într-un mod clar, transparent, detaliat și în deplin respect pentru râmniceni, cetățeni și contribuabili.

Se poate observa cu uşurinţă că managementul Primăriei Râmnicu Vâlcea prin primar Mircia Gutău, doreşte să transfere INTEGRAL povara pierderilor bugetare generate de ”Revoluţia fiscală” a Guvernului PSD pe umerii cetăţenilor şi firmelor din municipiu !

Acest lucru înseamnă că peste 2/3 din creşterea veniturilor generată de noile taxe şi impozite locale este folosită de Primăria Râmnicului numai pentru a acoperi creşterea salariilor personalului propriu, cel de la poliţia locală şi de la DADP.

PNL Râmnicu Vâlcea afirmă ca avem de-a face cu un buget de consum, care neglijează grav viitorul comunităţii noastre prin reducerea nejustificată a efortului investiţional, în ciuda retoricii goale a actualei conduceri a Primăriei.

În acest context PNL Râmnicu Vâlcea solicită primarului Mircia Gutău următoarele două lucruri:

1) Revenirea la nivelul taxelor şi impozitelor locale din aul 2017 – în secţiune II a acestui material se arată de ce este necesar acest lucru.
2) Retragerea şi refacerea actualului proiect de buget într-un mod mult mai detaliat, clar şi transparent, care să includă şi cifre clare privind rezultatele pe care administraţia Râmnicului şi le asumă din cheltuirea unei sume atât de consistente.

Citește aici întreg comunicatul de presă prin care se solicită primarului Gutău Mircia clarificări despre un proiect de Buget lipsit de substanță…

Comunicat de presa – analiza Buget Râmnic  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.