Loading

Lupul le-a propus oilor o alianță. Oile au acceptat cu condiția ca berbecul să fie numit … șeful alianței nou formate. Lupul atât a așteptat, a acceptat și acum mănâncă în fiecare seară câte o oaie, pe alese. Doar sunt în alianță, nu? PSD Vâlcea, prin stimabilul domn Rădulescu, președintele lui, face alianță cu PER-ul lui Gutău. E similar cu a-și face seppuku.

O alianță fără niciun beneficiu, totul pe pierdere pentru membrii partidului și pentru PSD. Numai Rădulescu personal își securizează funcția de președinte al Consiliului Județean. Dar și asta este relativ. Gutău nu poate să garanteze nimic, cel mai probabil Buican îl va învinge la scor pe Rădulescu în competiția pentru șefia CJ.

Dar, haideți să evidențiem câteva “beneficia” ale PSD-ului în urma alianței cu PER-ul lui Gutău:

  1. Nu au candidat la funcția de primar al Râmnicului, în mod cert vor lua mai puține voturi pentru Consiliul Local și vor avea mai puțini consilieri. Foarte posibil ca PMP cu Jianu în frunte să primească mai multe voturi decât PSD în Râmnic.
  2. În județ PER-ul lui Gutău nu există. Primarii PSD vor fi obligați de Rădulescu să îi ia în brațe pe cei de la PER și să defileze cu ei, adică să le dea din voturile lor. Spre exemplu, acolo unde primarul PSD are actualmente 60% după alegeri va avea poate 50% și PER un 10%.
    SUPER afacere ce a făcut PSD.
  3. Se aude că 16 primari PSD vor trece la PER-ul lui Gutău. Asta se numește canibalizare, nicidecum alianță.
  4. PER-ul lui Gutău se folosește de PSD să crească în județ și să câștige primarul la Râmnicu Vâlcea și cei 2 viceprimari. PSD se folosește de PER-ul lui Gutău să câștige șefia la Consiliul Județean, care nu o să-i folosească la nimic, dacă nu va avea și majoritate în CJ, iar la capitolul ăsta PER-ul lui Gutău nu are nicio contribuție, în județ în acest moment este ZERO.
  5. Este foarte posibil ca Rădulescu să piardă lupta pentru șefia CJ și în acel moment pică și alianța cu PER-ul lui Gutău. Atunci o să realizeze că nu mai au nimic, și că Gutău a luat de la ei cât a putut de mult și le va da un mare șut în fund.
  6. În ritmul ăsta, în 2024 PSD Vâlcea devine, în cel mai bun caz, a 4-a forță politică din Râmnic, după PNL, USRPLUS și PER.

Acum este clar că Rădulescu nu are nicio legătură cu politica, cu a conduce un partid, cu a fi lider, cu ce înseamnă puterea. Rădulescu nu este decât un om care își dorește o funcție. Și Gutău l-a mirosit bine și l-a speculat. Rădulescu nu poate să înțeleagă că a fi puternic în politică înseamnă fie să ai majoritate de unul singur, fie să ai marja de care toți ceilalți au nevoie pentru a conduce. Atunci ești important și contezi și ești luat în calcul de toată lumea. Degeaba ești președinte CJ dacă nu ai și cea mai mare parte a consilierilor din partidul tău.

Dacă alții fac majoritate, ești păpușă în vitrină. Dacă depinzi de alții să faci majoritate ai pierdut puterea, o împarți cu acei alții atâta timp cât vor ei, ești la mâna lor. Cei din PSD trebuie să se trezească acum, dacă nu, peste câteva luni se vor trezi degeaba. PSD are nevoie să-și conserve marja în CL Râmnicu Vâlcea, numai așa va avea atenția lui Gutău în continuare. PSD are nevoie să nu piardă locuL 2 pe județ, numai așa va avea un cuvânt de spus în CJ, indiferent cine o să fie președinte și o să conteze în viitoarele formule de conducere.

Mai aveți timp. Mai aveți mijloace. Mai aveți partid. Deocamdată

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.