242 total views

La ședința ADI Salubrizare, convocată ad hoc de unii pesediști verzi care au sunat cu disperare și la liberalii pârâți pentru a fi siguri că va fi cvorum, Rădulescu Constantin a avut un mesaj pentru edilii care au votat cu ochii închiși propunerile impuse, inducându-le ideea că noua conducere le va rezolva problema gunoiului, deși aceasta se află în curtea Consiliului Județean și nu în curtea ADIS.

„Este foarte important, gunoiul nu trebuie să aibă culoare politică și vreau să vă mulțumesc tuturor primarilor care astăzi ați fost prezenți la această întâlnire în care dvs. ați decis o altă conducere și probabil și o altă abordare. Noi CJ Vâlcea așteptăm cu interes modul în care va acționa viitoarea structură ADIS, deoarece în continuare avem două stații de sortare care sunt la cheie pentru care trebuiesc făcute procedurile legale tocmai de către ADIS pentru a fi puse în funcționare. Urmare a schimbărilor legislative care s-au propus, a trebuit să scoatem din nou la licitație SF-ul (n.r. depozit Roești) pentru ca plătim noi Consiliul Județean, nu se mai plătește din bani europeni, dar suntem, ca să zic așa, bine impropriu spus că suntem, în grafic, de 10 ani tot suntem în grafic, dar cu toate necazurile care au fost nu din vina mea sau a dvs, cumva nici din vina lui Dumnezeu până la urmă, alunecări de teren în zonă. Până la urmă vom avea acest SMID la Roești, pentru că avem contract de 32 milioane euro semnat. Problema colectării deșeurilor din județul Vâlcea începe să devină una extrem de presantă, că pe de o parte CJ nu poate interveni între un contract care se face între o primărie și un operator de salubrizare, iar pe altă parte inclusiv CJ, care este membru în ADIS și care se se judecă cu ADIS, și noi așteptăm cu interes modul cum va acționa pe viitor, astfel încât problema gestiunii deșeurilor să fie una de succes și în Valcea. Estre o provocare imensă, eu așa o văd. Cei care ați fost aleși astăzi vă așteaptă multe probleme, dar în condițiile legii vom face același lucru și de acum încolo în calitate de partener și membru al ADIS. Atât am avut să vă spun eu azi.

Așadar, declarația aparține șefului județului și ne-am gândit că ar fi interesant să-i facem un comentariu, pe textul propriu-i, la rece, să-i demonstrăm că vorbește prostii, încercând în același timp să le deschidem și primarilor ochii, că poate în cele din urmă se prind și ei că au fost aburiți de „marele” coducător de județ, cu informații de grădiniță. E trist totuși că unii primari încă se mai lasă păcăliți…

Este foarte important, gunoiul nu trebuie să aibă culoare politică și vreau să vă mulțumesc tuturor primarilor care astăzi ați fost prezenți la această întâlnire în care dvs. ați decis o altă conducere și probabil și o altă abordare”.

Primarii liberali, în jur de 25, au fost prezenți la adunare nu din proprie inițiativă ci la presiunile făcute de anumiți pesediști, ignorând alte semnale. Propunerile pentru funcția de președinte, comisia de cenzori și comitetul director – au fost propuneri primite pe telefoanele mobile „de la cineva” și au fost citite efectiv de pe telefon de către cei care le-au făcut. Regia de foarte slabă calitate a continuat, liberalii neavând nicio propunere, nici măcar pentru funcția onorifică de președinte.
Cât despre comisia de cenzori – 3 persoane – care, surpriz
ă, nu au fost prezente!, primarii nu au mai dorit să le cunoască, votând propunerea citită de pe telefon de pesedistul de la Amărăști – Drăghici – în unanimitate și în necunoștință de cauză. Nu e așa că e penibil? Cum spunea mai marele județului? … „gunoiul nu are culoare politică!”. Totul are culoare politică, inclusiv gunoiul, chiar dacă unul anume!

Noi CJ Vâlcea așteptăm cu interes modul în care va acționa viitoarea structură ADIS, deoarece în continuare avem două stații de sortare care sunt la cheie pentru care trebuiesc făcute procedurile legale tocmai de către ADIS pentru a fi puse în funcționare”.

Rădulescu face vorbire de stația de sortare de la Râureni și cea de la Brezoi. Potrivit informațiilor oferite de specialiștii în domeniu acestea sunt insuficiente cerințelor SMID, le lipsește ciurul. Stațiile nu se pot pune în funcțiune fără celelalte componente ale SMID. Cine le aduce deșeuri? Cine le administrează? Unde se duc deșeurile rezultate din sortare? Pentru toate aceste componente, după ce sunt finalizate 100%, trebuie organizate licitații pentru dare în administrare. E clar că Rădulescu vorbește să se afle în treabă.

Urmare a schimbărilor legislative care s-au propus, a trebuit să scoatem din nou la licitație SF-ul (n.r. depozit Roești) pentru ca plătim noi Consiliul Județean, nu se mai plătește din bani europeni, dar suntem, ca să zic așa, bine impropriu spus că suntem în grafic, de 10 ani tot suntem în grafic, dar cu toate necazurile care au fost nu din vina mea sau a dvs, cumva nici din vina lui Dumnezeu până la urmă, alunecări de teren în zonă. Până la urmă vom avea acest SMID la Roești, pentru că avem contract de 32 milioane euro semnat”.

Care va să zică ați primit 32 milioane de euro și nu ați fost în stare să finalizați proiectul în 10 ani.
Exerci
țiul financiar era inițial 2007-2013, adică aveați 7 ani la dispoziție, perioadă mai mult decât suficientă pentru finalizarea completă a proiectului. Între timp l-ați fazat și l-ați întins și pe 2014-2020. Dar nu o să vă ajungă nici exercițiul ăsta și va trebui să faceți o nouă cerere de REFAZARE și pe exercițiul 2021-2027. Probabil, cu mult noroc, terminați un proiect de maxim 7 ani în 20!
Mai mult, nimeni nu-i de vin
ă! Este de neconceput ca tocmai cel care implementează proiectul să spună că schimbările legislative sunt de vină și că nu se mai plătește din bani europeni sau că sunt încă în grafic. Alexandrescu Carmen, managerul de proiect, trebuie să răspundă pentru acest dezastru. De 10 ani să nu fii în stare să pui un proiect pe picioare și în al 13-lea ceas spui că nu e nimeni de vină? O fi portarul din CJ de vină!

Problema colectării deșeurilor din județul Vâlcea începe să devină una extrem de presantă, că pe de o parte CJ nu poate interveni între un contract care se face între o primărie și un operator de salubrizare, iar pe altă parte inclusiv CJ, care este membru în ADIS și care se se judecă cu ADIS, și noi așteptăm cu interes modul cum va acționa pe viitor, astfel încât problema gestiunii deșeurilor să fie una de succes și în Valcea”.

CJ se judecă cu ADIS pentru o aberație și anume, obligarea asociației de a lua în adminsitrare stațiile închise și neautorizate și nu pentru alt motiv.

Este o provocare imensă, eu așa o văd. Cei care ați fost aleși astăzi vă așteaptă multe probleme, dar în condițiile legii vom face același lucru și de acum încolo în calitate de partener și membru al ADIS. Atît am avut să vă spun eu azi”.

Care multe probleme? În continuare ADIS se va ocupa doar de monitorizare SMID și nimic altceva. Totuși, domnule Rădulescu, ce ați vrut să spuneți când v-ați referit la faptul că „în condițiile legii vom face același lucru și de acum încolo în calitate de partener și membru al ADIS”? V-ați referit cumva că nici de acum încolo nu veți plăti cotizația? Explicați-ne sau explicați-le primarilor care nu au înțeles, dar în față nu îndrăznesc să comenteze.

Concluzia?

Despre ședința ADIS din 2 aprilie 2019 mai sunt multe de spus, dar toate la momentul potrivit. Ca idee, în procent destul de mare, edilii au ignorat anumite reguli dedicându-se în totalitate pesediștilor convocatori și asta ne demonstrează că și în primăriile lor activează tot încălcând reguli. Vom publica lista cu edilii care nu au înțeles joaca, dar nu acum! Cât despre membrii CJ și CLM care nu au avut drept de vot, erau primii care puteau să se impună.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.