150 total views

Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, subunitate în cadrul Administrației Bazinale de Apă Olt, instituție condusă de ing. Ion Stoenescu, execută în regie proprie prin planul tehnic pe anul 2015 refacerea lucrărilor hidrotehnice avariate pe râul Olănești zona stadion Chimistul, lucrare necesară în urma viiturilor produse de ploile torențiale din iulie 2014.

1

Menționăm că în timpul execuției acestor lucrări, pe cursul râului Olănești au avut loc două viituri importante și anume, în august – septembrie cu un debit maxim Q= 44,6 mc/s și în noiembrie – decembrie cu un debit maxim Q= 91,3 mc/s.
La sfârșitul anului 2015 au fost puse în operă urmatoarele cantități: terasamente 18053 mc, umpluturi compacte în corpul digurilor 2710 mc, protecții cu anrocamente 904 mc, pereu din beton 1208 mp și montare armături 14640 kg.
Odată cu reluarea activității în luna februarie 2016, s-a trecut la execuția pereului ornamental (zidărie aparentă cu bolovani de râu) de pe digul mal stâng, pe o suprafață de 510 mp, precum și a pereului din beton de pe digul mal drept ( din dreptul S.C. Constructorul S.A.) pe o suprafață de 907,5 mp.
Până la finalizarea tuturor lucrărilor mai sunt prevăzute execuția unui prag de fund din beton și prelungirea continuității zidului de gardă din beton de la partea superioară a pereului mal drept pe o lungime de 105 m, porțiune pe care se vor realiza și 46 ,, bărcuțe” din beton similare celor existente deja pe faleza râului Olănești.
2

Aceste lucrări vor contribui la creşterea gradului de protecţie a zonei municipiului Râmnicu Vâlcea în caz de calamități naturale formate în urma unor viituri datorită ploilor torențiale abundente sau a topirii bruște a stratului de zăpadă combinată cu ploi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.