211 total views

Pe necazul oamenilor unii vor să facă bani și astfel lucrările de la groapa Măldărești au fost supraevaluate de conducerea  ministerului Mediului cu mult peste costurile reale.

În speranța că lucrurile merg spre bine în ceea ce privește dezastrul creat în luna august la groapa de gunoi de pe raza comunei Măldărești, am purtat o discuție cu edilul comunei pentru a vedea ce pași s-au făcut după alocarea celor 1,2 milioane lei pentru stingerea incendiului.

Banii s-au alocat, focul între timp s-a mai stins, lucrările nu au început!

”Suntem la faza de achiziție a mașinăriilor și a tot ce trebuie. Am fost la Deva, am făcut proiectul, deja am invitat firmele să participe la licitație. Focul s-a stins, iar noi acum răscolim în punctele în care a ars, să luăm toată mizeria de acolo, să o ducem în partea cealaltă ca mai apoi să stingem cu apă și să acoperim cu pământ. Ei inițial au vrut să se spele cu mâna mea și să-l ajute pe Nicolaescu să închidă parțial groapa, iar eu nu am mușcat.

Cum să accept să aducă pământul de la Alunu și să-l pună pe groapa lui?

Bociog Ion așteaptă ca firmele să vină să participe la licitație pentru începerea cât mai repede a lucrărilor și spune că …”noi ne facem treaba cum trebuie și în rest pe mine nu mă interesează. Banii care rămân îi virez înapoi la buget, pentru că o să rămână mai mult de jumatate din bani. Momentan aștept să îmi vină devizele prin curier, deoarece vineri am fost și am semnat contractul cu cei care mi-au făcut proiectul de stingere a incendiului, urmând să fac achiziția pentru ceea ce scrie în proiect, conform deviz: 3-4 buldozere, 2-3 truckere mari, un escavator și o vola mare, iar apa o asigurăm noi și pământul. Achiziția va avea o valoare de sub 400.000 de mii de lei, iar proiectul a costat 35.000 de mii de lei. Pământul va fi adus din apropierea gropii de gunoi, de la 5 km distanță, fiind vorba de 103 ha ramase, teren neproductibil. Nu aveam cum să accept să fie adus pământul de la 40 km distanță și să-l pună pe groapa lor. Au făcut tot felul de intervenții, au apelat unii de la minister și la firma care a făcut proiectul. De la firma respectivă mi-au spus că au venit să le dea indicații. I-am spus doamnei ministre că mie nu îmi trebuie bani ca să-l ajut să stingă focul de la groapă. Mizeria au făcut-o ei, că l-au tolerat. Eu am anunțat în prezent cinci societăți. Cine are ce îi trebuie și prețul cel mai mic, acela lucrează. Licitația o voi face în prezența unei comisii formate din reprezentanți de la toate unitățile subordonate  – Prefectura, CJ , ISU, Agenția de Mediu – și doresc să fie avizată și de C.J. și de Prefectură, pentru că eu nu sunt primar să sting gropi de incendii. În mod normal C.J. trebuia să facă ce fac eu acum. Este unicul mandat, pentru că lucrurile aici sunt extraordinar de încurcate și următorilor primari le va fi la fel de greu.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.