253 total views

…cel puțin noi așa credem, pentru că nu am văzut un rând despre parcarea terminată în urmă cu aproximativ o lună de zile și pe care o va folosi se pare doar Magic Tic-Tac.

Direcția Administrării Domeniului Public – D.A.D.P. – are un ritm alert al lucrărilor, benefiicind, probabil, de un număr considerabil de angajați care pot susține mai multe lucrări în același timp. Așa se face că a mai contribuit la executarea unei parcări în „Parc Industrial Zona Baraj Sud – Stația de Epurare” (n.r. – denumirea zonei), la începutul lunii septembrie, când au început lucrările pentru o parcare vis-a-vis de Stația de Compost și agentul economic Dan Ploscă, cel care administrează Magic Tic-Tac. Luni 9 septembrie, parcarea a fost gata.

Pentru ca parcarea să se poată efectua a fost nevoie să se reducă din spațiul verde. Așa cum se poate observa din imagini, lucrarea este una de calitate, deci va avea o durată de viață foarte mare. Este adevărat că lucrarea nu a beneficiat de un panou de informare, unde am fi putut vedea numărul autorizației emise sau alte date, dar cu siguranță nici nu trebuie !? Amplasarea bordurilor prin cimentare pentru delimitarea parcării ori scobirea spațiului verde, se pare că sunt lucrări care nu au nevoie de autorizație de construire și nici de aprobarea Consiliului Local. Astfel de construcții fac parte din categoria lucrărilor „la nevoie”, bugetate la comun.


A FOST PARCAREA CONSTRUITĂ CHIAR ÎN DREPTUL SOCIETĂȚII MAGIC TIC-TAC, O LUCRARE ȚINUTĂ LA SECRET DE MIRCIA GUTĂU SAU DOAR A „UITAT” SĂ O INAUGUREZE ? MAI SUNT, OARE,  ÎN RÂMNIC, LUCRĂRI EXECUTATE ȘI „UITATE”?


De parcarea construită cu bani publici de către D.A.D.P. mai mult ca sigur vor beneficia, în opinia noastră, firme private, cum ar fi: Magic Tic-Tac și cam atât. Nordexim are o parcare „a lui” (se poate observa din imaginile atașate) și asta ar fi oricum prea departe pentru mașinile din dotare. Stația de Compost are o mână de angajați, deci nu are mare lucru ce parca. În schimb, Dan Ploscă este înconjurat de mașini care-l încurcă în bunul mers al societății. Tirurile și mașinile mari de marfă, din dotare, îi aduc un deserviciu atunci când staționează pe lângă gardul societății, dar nu are ce face. În aceste condiții măcar de mașinile mici să nu se mai încurce. Și nu se va mai încurca pentru că acum are parcare proprie din bani publici! Așadar, prietenia dintre Mircia Gutău și Dan Ploscă, costă! Cum pe cine? Pe noi! Nu din banii noștri s-a făcut lucrarea!?

Pentru cine nu știe, părți din domeniul public pot să-și schimbe destinația după cum vrea primarul municipiului, pentru că doar dumnealui dispune de astfel de decizii fără aprobarea Consiliului Local, dar și de necesitatea unor astfel de lucrări. Și, în loc să facem ceva din spațiul verde mai bine îl radem și punem alte betoane. Numai betoane!

Totuși:

De ce această parcare nu a fost inaugurată cu televiziunile, presa scrisă, ca și celelalte lucrări?

De ce această parcare nu a fost menționată ca lucrare pe site-ul Primăriei, așa cum a fost cea de la ABA Olt ori toate celelalte lucrări?

De ce s-au investit bani publici într-o parcare ce nu are grad de ocupare/folosire nici 50%, dar 70, 80%..ca de 100% nu poate fi vorba?

Ce cost a avut lucrarea?

Au astfel de lucrări nevoie de autorizație de construire, Certificat de Urbanism, SF, studiu de oportunitate, etc?

Sunt întrebări la care nu credem că vom obține un răspuns din partea municipalității, deși ar fi bine! Pentru că, să te lauzi cu o lucrare și cu alta nu, nu dă bine la imagine!

Mircia Gutău, cetățenii care ne-au adus în atenție lucrarea ar dori un răspuns, iar noi nu știm să-l dăm! Ar fi bine să lămuriți situația acestor lucruri care se execută la foc automat și nu beneficiază de avize, proiecte, aprobări de CL, etc, pentru ei, pentru cei cu drept de vot, nu pentru noi! 

TEREN LIBER FOLOSIT CA ȘI PARCARE DE MAGIC TIC-TAC ȘI NORDEXIM 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.