291 total views

Ieri, fostul primar al Râmnicului, Mircea Gutău, a primit o “lovitură” foarte grea chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, pe care cu toţii le aşteptăm cu mult drag. Este vorba de un  dosar ce se afla încă în curs de judecare, privind achiziţia a şase locuri de joacă. Acest dosar a avut ca termen de judecată data de 18.12 2013, dată în care a fost stabilită sentinţa de condamnare la trei ani şi şase luni de închisoare.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău a fost condamnat, miercuri, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, într-un dosar de achiziţie a şase locuri de joacă pentru municipalitate, decizia putând fi atacată cu recurs,  la Curtea de Apel Craiova, în termen de zece zile.

Sentinţa în dosarul care îl vizează pe fostul primar din Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău a fost dată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Preşedintele Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, George – Cristinel Zaharia a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că dosarul în care Mircia Gutău a primit condamnarea de trei ani şi şase luni vizează infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

“Este vorba despre dosarul 1270/288/ 2009. În această cauză, prin hotărârea pronunţată astăzi, 18.12.2013, inculpatul Gutău Mircia a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Prin actul de sesizare a instanţei noastre s-a reţinut că s-a încălcat procedura de achiziţii publice cu privire la şase locuri de joacă achiziţionate de municipiul Râmnicu Vâlcea în anul 2005. Inculpatul Gutău Mircea, la acea dată, era preşedinte al comisiei de achiziţii publice şi în această calitate a încheiat mai multe contracte în numele Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea cu domnul Georgescu Io,n care era administratorul societăţii care a câştigat licitaţia. Valoarea totală a contractelor încheiate între municipalitate şi firma câştigătoare era de 869.000 lei”, a declarat Zaharia.

Totodată, pe portalul instanţei se arată că pedeapsa fostului edil, dată miercuri de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, se contopeşte cu cea dată de Tribunalul Alba Iulia în 2010, într-un alt dosar în care a fost implicat Mircia Gutău, astfel că prezenta sentinţă se consideră ca fiind executată.

În 2010, Mircia Gutău a primit trei ani şi şase luni închisoare cu executare prin decizia ICCJ, pentru un dosar de luare de mită.

Preşedintele Judecătoriei Drobeta Turnu Severin a mai arătat că fostul primar din Râmnicu Vâlcea are interdicţia de a ocupa funcţii publice sau funcţii elective pe o perioadă de trei ani de la prezenta sentinţă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.