1,951 total views

Sloturile fac astăzi parte din viața multor români care nu își imaginează o zi fără să se joace online măcar un joc sau o rundă. Distracția și câștigurile facile se împletesc ușor în acest domeniu care a “explodat” pur și simplu în ultimii ani. Dezvoltatorii de jocuri au văzut o tendință de creștere aici și au exploatat-o la maxim. Jucătorii sunt cei mai fericiți pentru că au de unde alege, iar sloturile au teme din cele mai variate.

Totuși, de unde a început nebunia cu sloturile?

Liberty Bell, ring a bell? Nu? Hai să vedem! Sloturile de astăzi sunt urmași direcți ai aparatelor de sloturi mecanice ce se aflau în puține locații acum peste 100 ani. Astăzi avem cele mai noi tehnologii care permit dezvoltarea de jocuri senzaționale în cazinouri. Unele au devenit clasice: Book of Ra, Lucky Lady Charm, Dolphin Pearls, etc. Primele tentative din acea vreme erau câteva aparate care semănau cu jocul de poker și care ofereau drept câștiguri țigări, gumă de mestecat sau băuturi de la bar. Evoluția este incredibilă, pentru că cel mai mare jackpot oferit depășește 18 milioane dolari americani. Poți citi despre jackpoturile din cazinourile online aici.

Primul aparat mecanic de sloturi s-a numit Liberty Bell și a fost creat de Charles Fey în 1895 în San Francisco. Acest aparat avea doar 3 role și cântarea nu mai puțin de 100 de kilograme de fontă. Pe fiecare rolă erau desenate 5 simboluri: diamante, inimi, potcoave de cai și săbii, iar un simbol special era un clopoțel al libertății crăpat. Dacă jucătorul vedea pe aparat 3 astfel de simboluri, avea motive de sărbătoare pentru că primea cel mai mare câștig: marele premiu de 50 cenți. Pentru mult timp designul de aparat cu 3 role avea să fie folosit la mai multe alte tipuri de jocuri de noroc. Jocul a devenit rapid popular chiar și în afara orașului San Francisco.

Aparatul original Liberty Bell încă poate fi văzut în Restaurantul Liberty Belle din Reno în statul Nevada care este deținut de strănepoții lui Fey și care își doresc să păstreze amintirea sa și a primului aparat de sloturi. În anul 1901, creatorul acestui aparat scotea pe piață separatorul de cecuri care va fi folosit în Liberty Bell. Din acel moment Fey a început să își închirieze aparatul saloanelor și barurilor și a început să facă profit într-o marjă de 50 la sută la fiecare tranzacție înregistrată.

Pe măsură ce oamenii încep să descopere acest aparat și gustul pentru jocurile de noroc de acest gen, cererea pentru Liberty Bell devenea uriașă. Atelierul său era prea mic pentru cererea aflată în continuă creștere. Creatorii de produse de gambling au încercat să cumpere drepturile de a produce și distribui acest aparat, dar Fey a refuzat să vândă. Drept rezultat, în 1907 un creator de aparate de joc diferite a început să producă un joc care avea să îi devină rival lui Liberty Bell, numit Operator Bell. Numele concurentului este Herbert Mills și el va fi primul care va introduce simbolurile de fructe în aparatele de sloturi: lămâi, prune, cireșe.

Cum funcționa aparatul?

În fiecare carcasă de fontă existau 3 role de metal care se roteau. Fiecare rola avea 10 simboluri desenate. O manetă era activată manual și rotea cele 3 role. Când se opreau rolele, un câștig era oferit dacă 3 simboluri de același fel se aflau pe aceeași linie.

De la aparatele mecanice la cele electronice a fost doar un pas. În 1934 apărea aparatul semi-electronic denumit Paces Races, iar în 1964 apărea primul aparat complet electronic numit aparatul 21. Era realizat de Nevada Electronic și a inspirat aparatele care aveau să apară în viitor. Au început să apară jocuri electronice de zaruri, ruleta, curse de cai și poker. În 1975 apărea primul aparat electronic de sloturi construit de Fortune Coin Company.

Sloturile au evoluat și acum pot fi jucate chiar pe telefon sau tabletă, fără ca jucatorul să se deplaseze la un salon, restaurant sau cazino pentru a juca. Totul se desfășoară în mediul digital.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.