759 total views

…alături de alte peste 40 de noi spitale care au fost acreditate pentru rezidențiat de către ministerul Sănătății. Lista unităților medicale cuprinde 31 de spitale publice, din care opt spitale militare, 14 județene, 5 municipale și orășenești și 4 de monospecialitate, precum și 13 spitale private.

sursa foto/voceavâlcii

În unitatea medicală din Râmnicu Vâlcea specialitățile în care se pot pregăti rezidenții sunt – anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie, chirurgie generală, medicină de urgență, medicină internă, obstetrică-ginecologie, oncologie medicală, ortopedie și traumatologie, psihiatrie, radiologie-imagistică medicală, urologie.

Spitalele județene acreditate pentru rezidențiat sunt la Sfântu Gheorghe, Pitești, Giurgiu, Ploiești, Alba Iulia, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Bistrița și Miercurea Ciuc.

Lista completă a specializărilor pentru fiecare unitate medicală, poate fi consultată pe site-ul ministerului Sănătății.

În acest an, numărul de locuri la rezidențiat a fost suplimentat cu 2.448, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară și 460 pentru farmacie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.