60 total views

Liberalii continuă să-şi impună oamenii prin presiuni politice. Viceprimarul liberal Eduard Vîrlan şi consilierul local independent Maria Bobeanu, fost consilier UNPR, actualmente sub ,,steagul” fostului primar Mircia Gutău, au intrat peste comisia de evaluare de la ETA, chiar în momentul examinării candidaţilor pentru postul de director general. Prezenţa, total nelegală, a avut ca scop favorizarea candidatului susţinut de PNL, liberalul Ovidiu Popa, în faţa actualului director interimar, Nicolae Şovar, prin presiuni asupra comisiei de evaluare.

Cei doi nu aveau dreptul să participe la interviu decât dacă aveau mandat special din partea Consiliului Local, mandat inexistent. Surse din Primărie susţin că liberalii au vrut să fie siguri de corectitudinea concursului prin comiterea unei ilegalităţi, reţeta favorită a PNL Vâlcea.
Viceprimarul Eduard Vîrlan a declarat că participarea sa a fost total întâmplătoare, că nu ştia nimic despre examen, şi că a intrat doar trei minute pentru a informa comisia că se află în formaţie incompletă.
,,Nu am stat! Am stat la o întrebare şi am plecat. Nici nu ştiam că se ţine concurs pentru postul de director general, pentru că nu l-au anunţat. Nu e niciun anunţ pe site-ul primăriei. Eu am auzit că e DNA –ul acolo şi de aceea m-am dus. Le-am spus că mai întâi trebuiau să completeze Consiliul de Administraţie şi după aceea să facă concursul. Sunt doar patru membrii, trebuiau cinci, şi nu sunt. Doamna Bobeanu a venit după mine, nu ştiu cât a stat, dar avea dreptul ca membru AGA să participe ca observator. De ce să nu aibă!?”, a precizat viceprimarul Vîrlan, pentru că a fost trimisă de liderii PNL Vâlcea, nu de CL al Râmnicului.
Pe viceprimarul Vîrlan l-a apucat plimbatul tocmai în momentul în care Ovidiu Popa a intrat în sală pentru examinare, iar Maria Bobeanu a nimerit în aceeaşi sală, în timpul aceluiaşi interviu, deşi nu avea nicio hârtie la mână din partea CL care să-i confere acest drept. Primăria a anunţat concursul într-un ziar naţional şi unul local, dar viceprimarul nu a ştiut nimic, deşi are ETA în subordine, dar cum spunea de atâtea ori – nimeni nu-l ascultă.
Primăria a vut un observator în persoana economistei Ioana Burleanu, iar ETA a fost reprezentată de juristul societăţii care a scris şi procesul verbal. Procedura a fost perfect normală, dacă nu erau liberalii anunţau în toată mass-media locală nerespectarea ei.
Consiliul de Administraţie a fost reprezentat de cei trei membrii ai Comisiei de remuneraţie şi selecţie, comisia a fost perfect constituită, iar liberalii ştiu foarte bine altfel, ar fi atacat comisia înainte de începerea evaluării, mai ales că viceprimarul a ajuns din primul minut. Se ,,ţinea” la procurorii DNA să nu ajungă în Primăria Râmnicului.
PNL Vâlcea şi-a propus să pună mâna pe toate posturile de director din instituţiile statului şi din subordinea acestora prin orice mijloace. Eduard Vîrlan spunea într-un interviu televizat că legea este opţională pentru PSD. Probabil, dar pentru PNL este inexistentă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.