181 total views

Viceprimarul liberal Eduard Vîrlan a fost numit ieri 8 iunie, pentru a treia oară primar interimar al Râmnicului în locul social democratului Gigi Matei. Consilierii PNL îl tot pun interimar, dar nu prea le iese din cauza procedurilor suspectate de nelegalitate atât de secretarul Primăriei Râmnicului, cât şi de prefectul Dumitru Cornoiu care a atacat deja numirea făcută în şedinţa din 2 iunie.

foto/adevarul.ro

Liberalii ar fi reuşit să finalizeze procedura cu succes în şedinţa de ieri dacă, după şedinţa din data de 2 iunie, Vîrlan nu s-ar fi grăbit să se instaleze primar pentru o zi, timp în care a semnat câteva documente, printre care şi o cerere de concediu, de o zi, a social democratului Gigi Matei. Liberalii au reluat din nou aceaşi procedură, deşi secretarul Ion Didoiu i-a informat că nu-şi va da semnătura de legalitate pe hotărârile emise, deoarece cele din data de 2 iunie, atacate de prefect în contenciosul administrativ, au produs efecte în circuitul civil.

„Aşa cum v-am anunţat şi în scris nu-mi voi da avizul de legalitate pe hotărârile emise în această şedinţă pentru că hotărârile din şedinţa din 2 iunie au produs efecte şi nu vreau să creez probleme instituţiei şi nici dumneavoastră… Domnul viceprimar a exercitat atribuţiile funcţiei de primar prin semnarea de acte administrative. Date fiind condiţiile, eu consider că punctul meu de vedere este cel corect şi, pe cale de consecinţă, nu voi contrasemna hotărârile. Noi am aflat despre cererea de concediu a domnului Matei a doua zi, când era deja semnată de domnul Vîrlan. Dumneavoastră puteţi să faceţi ce vreţi, dar eu nu semnez. Hotărârile pot fi semnate de legalitate de preşedintele de şedinţă sau de cinci dintre consilierii locali şi trimise prefectului pentru viza de legalitate ”, a precizat secretarul Primăriei Râmnicului.

Viceprimarul Eduard Vîrlan, numit interimar cu repetiţie…şi nu prea

Liberalii au continuat şedinţa, atribuţiile lui Gigi Matei au fost retrase şi oferite pentru a treia oară liberalului Eduard Vîrlan. Independentul Iulian Voicu a fost numit, tot a treia oară, consilier local cu atribuţii de viceprimar. Procedura a fost încheiată cu speranţa că prefectul va semna de legalitate hotărârile emise. După două ore de la terminarea şedinţei, liberalii, care sperau că-i vor atrage de partea lor pe independentul Bogdan Costiniu şi uneperistul Ionuţ Nuică, au aflat că cei doi nu li se vor alătura şi au anunţat că vor dizolva Consiliul Local dacă prefectul va ataca din nou hotărârile emise în şedinţa din 8 iunie. Anunţul a fost făcut de viceprimarul liberal Eduard Vîrlan.

,, Deocamdată, primar e domnul Matei, după cum susţine şi semnează. Pentru cât timp nu se ştie. Ne aşteptăm ca prefectul să atace şi hotărârile adoptate astăzi, pentru că dânsul poate să invoce orice motiv, dar dacă prefectul va continua să atace în contencios hotărârile noastre, mergem până la dizolvarea Consiliului Local. Şedinţa ordinară din luna mai nu s-a ţinut, proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobate în şedinţa extraordinară din data de 2 iunie. Dacă nu se vor ţine şedinte ordinare nici în următoarele două luni, Consiliul va fi dizolvat”.

 

 

 

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.